Sådan lærer man et barn at stå på ski. Grundlæggende teknikker

Indholdsfortegnelse:

Sådan lærer man et barn at stå på ski. Grundlæggende teknikker
Sådan lærer man et barn at stå på ski. Grundlæggende teknikker
Anonim

Børn har altid godt kunne lide vintersport på grund af deres dynamik, usædvanlighed og et hav af sjove oplevelser. Den positive effekt af træning er svær at overvurdere. Hvordan man lærer et barn at stå på ski, og hvordan man organiserer sådanne begivenheder korrekt, vil blive foranlediget af dokumenterede enkle anbefalinger.

Første skridt

Du kan begynde at lære børn at stå på ski allerede som 4-årig. Tidligere, ifølge ortopæder, vil undervisningen i høj grad påvirke skelettet og kan føre til uharmonisk dannelse af kropssystemer.

Hvis babyen allerede er 4 år gammel, kan du dykke helt ned i metodikken for, hvordan man lærer et barn at stå på ski.

Udvalg af udstyr

Til den første lektion er det bedre at finde ski op til 70 cm. Permanent udstyr skal svare til barnets højde eller maksim alt 5 cm mere.

Hvordan man lærer et barn at stå på ski
Hvordan man lærer et barn at stå på ski

Bedre at vælge løbetøj, da det har gode bindinger.

Når man lærer et barn at stå på ski i en ældre alder, når dets højde allerede overstiger 120 cm, bør udstyr vælges efter samme regel som for voksne. Udstyrets længde skal væreafstanden målt fra gulvet til den strakte håndflade på den unge atlet, og i intet tilfælde længere.

At lære børn at stå på ski under 5 år indebærer norm alt ikke brug af stænger.

Men du bør sørge for en speciel pind til at trække omkring 30 cm i størrelse. Den er bundet til et solidt reb på omkring 3 m. Trækstangen bruges som et hjælpeelement, så babyen føler sig rigtigt, ægte glidning.

Sko med en stump tå er bedst egnet til træning, som skal være 3-4 cm længere end fastgørelsesbæltets bredde.

Af tøj ville den bedste mulighed være en uldtrøje, en speciel børstet skidragt og en strikket kasket.

Lære børn at stå på ski, mens de stadig er hjemme, så barnet vænner sig til udstyrets dimensioner og vægt.

Mastering the Steps

Det er vigtigt at lære børn at stå på ski, når de mestrer et enkelt skridt. Læg stokkene til side. Barnet tilbydes at hæve (vise hvordan det gøres) højre fod og trampe på den, og derefter gøre det samme med venstre fod. Øvelsen gentages flere gange.

At lære et barn at stå på ski
At lære et barn at stå på ski

Når trinnet er prøvet, kan du begynde at lære det glidende trin. For at udføre det skal du indtage skiløberens hovedstilling: ved knæene skal benene være let bøjede, og kroppen læner sig let fremad.

Tyngepunktet overføres til højre fod, mens det ikke rives af sneen, og de glider frem på overfladen. I deti det øjeblik, hvor højre ski stopper, udføres øvelsen med venstre ben.

Barnet skal forstå, at jo mere det skubber sneen af, jo længere tid tager det at glide.

Når denne øvelse er mestret, bør du tage skistave i hænderne og gå gennem sneen med et glidende trin, som nu vil vise sig endnu hurtigere.

Hvis højre fod går fremad, så ligger vægten på stokken i venstre hånd. Og omvendt.

Lære løfteteknikker

Den mellemstore bakkeklatreteknik hjælper med at lære dit barn at stå på ski op ad pisten.

Halvsildebensklatring består i at placere den ene ski med basen på overfladen, og den anden - skråt, mens du fokuserer på kanten. Tåen holder sig væk fra den første ski.

En anden måde kaldes "stige". Den venstre side af babyen vender sig mod snebakken. Ski er parallelle med hinanden. Det venstre ben træder op parallelt med bunden af vristen. Det andet ben er fastgjort til det første. Dette trin bruges til en stejl skråning. Du kan også støtte dig til pinde.

Nedstigning og bremsning

For at lære dit barn at stå på ski skal man være særlig opmærksom på nedstigningen og opbremsningen.

At lære børn at stå på ski
At lære børn at stå på ski

Før barnet glider ned ad bakken, skal barnet indtage den korrekte position. Ski placeres direkte og tæt på hinanden. Under nedstigningen på skråningen er det nødvendigt at lave fjedrende bevægelser. Jo stejlere rutsjebanen er, jo stærkere bøjes knæene.

En af nøglerne til at lære et barn at stå på ski er bremseteknik.

Forsøg først at stoppe bevægelsen på ikke-stejle skråninger. Grundteknikken kaldes "halvplov". Vægten overføres til den første ski, der går lige, og tåen på den anden drejes til den første, og betoningen er lavet ved hjælp af den indvendige kant.

At lære børn at stå på ski
At lære børn at stå på ski

Når denne teknik udføres korrekt, er bremsningen jævn. Når du har mestret metoden på en svag skråning, bør du prøve at stoppe bevægelsen på stejlere rutsjebaner.

I søgen efter et svar på spørgsmålet om, hvordan man lærer et barn at stå på ski, er det nødvendigt at omhyggeligt nærme sig valget af udstyr og metoder til at mestre de grundlæggende elementer i skiløb. Der er ingen tvivl om, at med den rigtige tilgang til at organisere et sådant arrangement, vil skiløb bringe en masse sjove, levende og uforglemmelige indtryk til både barnet og forældrene.

Anbefalede: