Eventyrterapi i børnehaven - opdragelse og korrigering af børns adfærd

Indholdsfortegnelse:

Eventyrterapi i børnehaven - opdragelse og korrigering af børns adfærd
Eventyrterapi i børnehaven - opdragelse og korrigering af børns adfærd
Anonim

Alle har længe været enige om, at det menneskelige ord kan gøre underværker. Og det gælder især for børn. Men små mennesker kan ikke rigtig lide at lytte til voksnes kedelige historier, nogle gange kan de ikke forstå deres taler. En god pædagog ved dog: Der er ikke noget mere effektivt end eventyrterapi. I børnehaven bruges denne måde at formidle sandheden til børnenes bevidsthed over alt.

eventyrterapi i børnehaven
eventyrterapi i børnehaven

Eventyrens rolle i at forme børns verdenssyn

Eventyrterapi i børnehaven hjælper børn med at udforske verden, underviser i kommunikation, viser måder at løse mange problemer på. For eksempel viser det velkendte eventyr "Gingerbread Man" den voksende personlighed, at man ikke skal stole på fremmede, være for tillidsfuld. I eventyret "Askepot" er ideen om altovervindende venlighed og straf af ondskab tydeligt udtrykt. Eventyrterapi i børnehaven hjælper børn med at overvinde deres modvilje mod mad - mange voksne er nødt til at håndtere denne afvigelse i børns adfærd. Men det sker ofte, at straf, overtalelse, bestikkelse fører til negative resultater. Menet eventyr om et fantastisk slot kaldet Køleskabet, hvor mad lever, drømmer om at blive spist af mennesker, kan udføre et rigtigt mirakel - et barn vil ikke kun spise med fornøjelse, han vil blive hovedpersonen i et fascinerende eventyr!

eventyrterapi i børnehaveklasser
eventyrterapi i børnehaveklasser

At læse et eventyr er som at iscenesætte en miniforestilling

Eventyrterapi, hvad enten det er i børnehaven eller derhjemme, er en hel videnskab. Det ser ud til, hvad er nemmere - at fortælle eller læse et almindeligt eventyr for en baby? Men skynd dig ikke til konklusioner. Hvis en voksen læser en bog med et kedeligt udseende, uden udtryk, så vil babyen også kede sig og ikke særlig interesseret i at lytte til den. Men hvis fortælleren selv internt forvandler sig til karakterer, ændrer sin stemme, imiterer enten en snedig ræv eller en dum bumpebjørn, sænker stemmen, når barnet skulle blive ophidset eller være mest opmærksomt, så ser det ud til, at barnet bevæger sig ind i en magisk miraklernes verden. Eventyrterapi i børnehaven - aktiviteter, som børn måske kan lide mere end nogen anden.

Udvikling af tale ved hjælp af et eventyr

I taleudviklingstimerne kan børn inviteres til at deltage i at fortælle et eventyr. Norm alt bruges i disse tilfælde allerede kendte værker, hvor nogle børn inviteres til at stemme eventyrfigurer eller endda spille nogle episoder. En interessant måde at gætte eventyr ud fra billeder på, lægge plotillustrationer i den rigtige rækkefølge, børn, der deltager i et dukketeater, er at spille dukketeater.

eventyrterapi ibørnehave projekt
eventyrterapi ibørnehave projekt

Langsigtet planlægning af eventyrterapitimer

Det er meget vigtigt at vælge de rigtige eventyr til børn i overensstemmelse med deres alderskarakteristika, psykologiske problemer - først da vil eventyrterapi i børnehaven opnå et positivt resultat. Projektet med at påvirke barnets psyke ved hjælp af eventyr skal udarbejdes på forhånd, omhyggeligt udtænkt af en voksen og designet til en lang periode. Dette skal selvfølgelig ikke være et strengt reguleret projekt, der ikke tåler forandringer og improvisation - pædagogen skal i arbejdet med børn selv mærke, i hvilket øjeblik netop denne fortælling skal fortælles, og hvilken fortælling der bedst kan overføres til et andet tidspunkt. Ikke desto mindre skal projektets hovedskelet være fastlagt på forhånd.

Anbefalede: