Cyklusdag 23: tegn på graviditet, normer og afvigelser, tips
Cyklusdag 23: tegn på graviditet, normer og afvigelser, tips
Anonim

Hvis der tages kontakt med en partner, inden for 7-10 dage efter ægløsning, implanteres et befrugtet æg i livmoderen. Det betyder, at på den 23. dag i cyklussen kan tegn på primær graviditet mærkes af en kvinde.

Symptomer på undfangelse før forsinkelse

Hyppig vandladning.

Den let forstørrede livmoder begynder at lægge pres på blæren, og trangen til at gå på toilettet kommer hurtigere end norm alt. Derudover provokerer hormonelle ændringer kroppen til at arbejde i en forbedret tilstand. Hvis vandladning er ledsaget af smerte, er dette et symptom på blærebetændelse, så det er vigtigt at se en læge for rettidig behandling.

Fra embryo til foster
Fra embryo til foster

Overfølsom lugtesans.

Piger bemærker, at et tydeligt tegn på graviditet på den 23. dag i cyklussen, når du ikke har mistanke om en interessant situation, er intolerance over for aromaer. Nogle løber tør for kontorer, da en parfume fløj fra en kollega, og nogen kan ikke gå gennem markedet, hvor de sælger fiskog kød. Næsten alt er ulækkert - lugten af skocreme, sved, endda det sædvanlige opvaskemiddel og sæbe.

Følelsesmæssige udsving.

Tårer, apati, hengivenhed, irritabilitet og andre følelser kan ændre sig i løbet af timen. Selvom mange piger føler sig nervøse og rasende før menstruation, siger erfarne mødre, at humørsvingninger under graviditeten er helt anderledes og meget lysere.

Brystfølsomhed.

Brysterne øges i størrelse, bliver tunge, og det bliver ret smertefuldt at røre ved brystvorterne. Det venøse netværk vises mere end norm alt. Nippel glorier kan blive en smule mørkere og blive mørkebrune senere.

Øget gasdannelse.

Progesteron, der produceres under graviditeten på den 23. dag i cyklussen, sænker fordøjelsen, og derfor svulmer tarmene op. Som følge heraf kan piger ikke spænde deres yndlingsjeans rundt om taljen, selvom de var helt rigtige for et par dage siden.

I de første uger sker organlægning
I de første uger sker organlægning

Forstørrelse af livmoderen.

Maven bliver større i størrelse, efterhånden som blodgennemstrømningen i forplantningsorganerne øges.

Trækkesmerter i den nederste del af maven.

Føles som PMS-ubehag.

Toksikose slutter ved 12 ugers graviditet
Toksikose slutter ved 12 ugers graviditet

Kvalme.

En let modvilje mod mad indikerer begyndelsen af tidlig toksikose, som vil fortsætte indtil slutningen af første trimester. Dette tegn vises på den 5-7. dag efter undfangelsen.

Subfebril temperaturbody.

Kommende mødre har bemærket, at selv før forsinkelsen viser termometeret 36, 9-37, 1 selv uden tegn på forkølelse. Dette betragtes som en naturlig fysiologisk reaktion på produktionen af progesteron. Hvis menstruationen er kommet, så er en sådan temperatur et symptom på en træg inflammatorisk proces.

Ændring i smagspræferencer.

Som de siger, begynder det at "trække på s alt og krydret." Dette er resultatet af alle de samme hormonelle ændringer.

Hovedpine.

Hvis du planlagde en graviditet og forventer en forventet undfangelse, bør du ikke tage smertestillende medicin, det er bedre at drikke to Magnesium B6-tabletter eller i ekstreme tilfælde Paracetamol.

Ubehag i lænden.

Hormonelle ændringer og øget blodtilførsel i bækkenorganerne forårsager en følelse af tyngde i den nedre del af maven og i lænden. Der er en transformation af kroppens arkitektur, strækning af ledbåndene for en vellykket bæreevne af babyen.

Kropstransformation under graviditet
Kropstransformation under graviditet

Ændring i appetit.

Utrykt i to yderpunkter - "ulvesult" med ukontrolleret spisning af alt i køleskabet, eller ligegyldighed over for mad.

Kold.

Kroppens naturlige reaktion er et fald i immunitet som et tegn på graviditet, på den 23. dag i cyklussen eller tidligere kan pigen føle en løbende næse, ondt i halsen, generel utilpashed. På dette tidspunkt er kroppen særligt modtagelig for vira og forskellige infektioner. Hvis du har mistanke om befrugtning, bør du ikke tage forkølelsesmedicin.

Forøgelsebasal temperatur.

Temperaturen måles umiddelbart efter opvågning. Uden at komme ud af sengen føres termometeret ind i endetarmen. Skal måles dagligt efter ægløsning. Hvis 37, 0-37, 2 varer indtil slutningen af cyklussen, så er graviditeten helt sikkert kommet.

Mindre pletter.

Dette er et tegn på implantation af fosterægget, der ligesom en boremaskine trænger ind i livmoderhulen, og blodkar ødelægges.

Svimmelhed og besvimelse.

Kommende mødre besvimer ofte i transport og i indelukkede rum. Lavt blodsukkerniveau og tidlig hypoxi kan forårsage kort synkope.

Døsighed og træthed.

Kender du ikke dig selv længere? Tidligere udførte de alle opgaverne ifølge listen, men nu har de kun kræfter til to-tre point. Træthed, søvnighed i dagtimerne og manglende vilje til at stå op om morgenen er et tydeligt tegn på, at graviditeten er kommet.

Mangel på åndedræt.

Genopbygning leverer kroppen det meste af ilten til embryonet, hvilket kan få andre organer til at lide. Når man går op ad trapper eller går i et accelereret tempo, kan vejrtrækningen derfor gå på afveje og træt.

Rastless dreams.

Hormonel eksplosion fører ikke kun til fysiologiske, men til psyko-emotionelle ændringer, som gør det svært at sove. Kroppen ser ud til at signalere livets fødsel. Det er acceptabelt at drikke te med citronmelisse eller baldriantabletter om natten, men ingen aggressive sovepiller.

Embryo på den 23. dag i cyklussen
Embryo på den 23. dag i cyklussen

Hvad skal advare?

Hvis graviditeten er planlagt, og kvinden har mistanke om sin interessante stilling, bør følgende symptomer alarmere:

  • Influenza, tilstedeværelsen af en diagnose af "tonsillitis", virussygdomme. Som regel kan dette forårsage unormal udvikling af fosteret eller dets falmning.
  • Blærebetændelse. Infektion i genitourinære organer er uønsket.
  • Koaguleret blod eller rigeligt skarlagenrødt udflåd. Dette kan indikere en spontan abort, når livmoderen er tømt for et ikke-bundet æg.
  • Krampesmerter i bunden af maven, ubehag i lænden. Dette indikerer hypertonicitet, som fjernes med No-shpoy, magnesia eller Papaverine

Eventuelle advarselstegn og det faktum, at en graviditet var planlagt, skal rapporteres til terapeuten. Hvis behandling med antibakterielle lægemidler er nødvendig, vælger lægen medicin, der er tilladt i de tidlige stadier. Selvmedicinering er udelukket.

unorm alt udflåd

En klat af grøn, gul, brun farve med en ubehagelig lugt eller en krøllet konsistens er uacceptabel.

Hvad sker der, hvis undfangelsen finder sted? På den 23. dag i cyklussen skal udflådet være gennemsigtigt, måske lidt rigeligt, norm alt en lille mængde slim. Dette sker under påvirkning af progesteron, så kroppen beskytter livmoderhalsen mod at få infektioner.

Hvis der er en historie med ektopisk graviditet

Hvis en kvinde har haft tilfælde af ægbinding i rørene før, skal hun være ekstra forsigtig. Sådan en graviditetudgør kun 2 % af alle undfangelser og udgør en alvorlig fare for en kvindes liv.

Mistanker bør forårsage smerte og pletblødninger på den 23. dag i cyklussen, tegn på tidlig graviditet bør også være til stede - kvalme, døsighed osv.

Det kan bestemmes ved transvaginal ultralyd, når fosterægget ikke detekteres i livmoderen ved tilstedeværelse af et højt niveau af hCG.

Det er vigtigt at bruge morgenurin til testen
Det er vigtigt at bruge morgenurin til testen

Livsstil, når du planlægger en graviditet

Med en 28-dages cyklus bliver tegnene på graviditet på den 23. dag i cyklussen mere mærkbare. De er især tydelige for dem, der allerede har født, eller dem, der ser frem til undfangelsen og lytter nøje til deres kroppe. Anbefalet til tidligt gravide kvinder:

  • undgå fysisk aktivitet;
  • løft ikke tungt;
  • afvis medicin, hvis det er muligt;
  • besøg ikke overfyldte steder, og køl ikke for meget for ikke at blive ramt af en virusinfektion eller forkølelse;
  • gå i seng inden kl. 23, da det er vigtigt både for hvile og for produktionen af progesteron;
  • gå udendørs;
  • glem alt om fitnesscentret, da styrketræning kan forårsage abort;
  • undgå stressende situationer.

Ernæringsråd før befrugtning og de første uger efter befrugtning

For den korrekte lægning af embryoets organer har den vordende mor brug for:

  • Spis mere protein og plantefødevarer.
  • Ingen alkohol.
  • Tag folinsyretilskud. For eksempel, "Femibion Natalker I", anbefalet i første trimester.
  • Drik Magnesium B6. For at lindre tonus i livmoderen.

Omtræning til graviditet

En rimelig tilgang til undfangelse øger chancerne for et vellykket forløb i hele graviditetsperioden. På planlægningsstadiet er det vigtigt:

  • bliv testet for TORCH-infektion, hepatitis;
  • tag en smear fra skeden for mikroflora, bestå "Florocenosis"-testen, en cytomorfologisk undersøgelse fra overfladen af livmoderhalsen og livmoderhalskanalen;
  • tag folat;
  • eliminér dårlige vaner - rygning og alkohol;
  • sørg for god ernæring.

Influenzashot

Denne infektionssygdom er ledsaget af alvorlige komplikationer - lungebetændelse, tonsillitis eller bihulebetændelse. Derfor er det vigtigt at beskytte sig mod influenza, som i de fleste tilfælde fører til svangerskabssvigt eller alvorlige patologier hos fosteret.

Gynækologer på planlægningsstadiet af undfangelsen anbefaler at blive vaccineret. Et populært lægemiddel fra en fransk producent er Vaxigripp, som er tilladt selv for vordende mødre, små børn og har praktisk t alt ingen kontraindikationer. Vaccination foregår som udgangspunkt i efterårsperioden - oktober-december, før influenzaudbruddet, så immunsystemet når at udvikle antistoffer mod virussen om en måned.

Det er vigtigt at huske, at forebyggelse er bedre end helbredelse. Hvad hvis undfangelsen skete? På den 23. dag i cyklussen lægges embryoets indre organer, og forskellige infektioner er simpelthen farlige for det ufødte barn.

Influenzavaccination
Influenzavaccination

Forholdsregler for tilbagevendende abort

Hvis en kvinde tidligere har haft aborter og spontane aborter, er det nødvendigt at lytte omhyggeligt til tegnene på graviditet i løbet af den 28-dages cyklus. Dag 23 i cyklussen er endnu ikke en grund til at købe en test, men med en lille forsinkelse bør du straks lave en analyse.

Hvis resultatet er positivt, skal du kontakte en gynækolog, som vil anbefale at donere blod for progesteron og hCG. Ved lave priser anbefaler lægen luteal støtte - Duphaston, Utrozhestan osv. Selvordinerende hormonholdige lægemidler er forbudt.

Diagnose af graviditet før forsinkelse

Tegn på graviditet på den 23. dag i cyklussen med en 30-dages menstruation kan udtales, og kvinden kan simpelthen ikke vente med at finde ud af, om undfangelsen er sket. Der er detekteringsmetoder til dette.

Meget følsom test. Sælges på apoteket. For nøjagtigheden af resultatet er det ønskeligt at bruge morgenurin.

Blodprøve for:

  • progesteron (normen for første trimester er 4,73-50,74 ng/ml);
  • HCG (beta-CHL eller choriongonadotropin) - for kvinder, der ikke har et barn, er normen 0-5 mU/ml, ved 3-4. graviditetsuge - 100-10000 mU/ml og indikatoren vokser hver uge (hvis denne parameter efter et par dage er faldet kraftigt, indikerer dette en glemt graviditet).
Blod til hCG tages på tom mave
Blod til hCG tages på tom mave

Ultralyd

Udføres transvagin alt på en tom blæreboble. Med en 30-dages cyklus kan tegn på graviditet på den 23. dag af cyklussen muligvis ikke manifestere sig endnu, men en ultralyd vil vise et fosteræg og bekræfte dets livmoder/ektopiske placering.

ultralyd af graviditeten
ultralyd af graviditeten

Sen ægløsning

Sædvanligvis frigives ægget 14 dage før menstruationscyklussen. Den sene proces forekommer hos kvinder med en lang cyklus, mere end 32 dage, og er ikke et tegn på infertilitet. Når ægløsningen fandt sted på den 23. dag i cyklussen, er graviditet så mulig? Undfangelsesprocessen og graviditetsforløbet afhænger ikke af tidspunktet for modning af ægget. Sen ægløsning er mere tilbøjelig til at få en dreng.

Tegn på graviditet på den 23. dag i cyklussen med en 28-dages menstruation eller mere kan tydeligt indikere begyndelsen af undfangelsen. Men det vil kun være gæt og antagelser, fordi en test for hCG og ultralyd vil give et 100 % resultat.

Anbefalede: