Gade om rummet - sjovt, underholdende, interessant

Indholdsfortegnelse:

Gade om rummet - sjovt, underholdende, interessant
Gade om rummet - sjovt, underholdende, interessant
Anonim

Rummet er det, der har interesseret mennesket siden oldtiden. Yuri Gagarin nåede at besøge der for første gang i 1961. Siden da har folk gjort mere og mere indsats for at udforske rummet. De tilføjer deres viden om planeterne, stjernerne, kometerne og meteoritterne. Og de begynder at gøre det i en meget tidlig alder. Enhver gåde om rummet er en god mulighed for et interessant tidsfordriv! De mystiske stjerners verden tiltrækker sig altid børns opmærksomhed.

Gade om rummet - en opgave for nysgerrige børn

Da folk lige var begyndt at udforske Jorden, forestillede de sig den som en omvendt skål, placeret på tre enorme elefanter, der stod på skallen af en kæmpe skildpadde. Det vidunderlige dyr så ud til at svømme i havet under himlens krystalkuppel, overstrøet med mange klare blinkende stjerner. Tusinder er gået siden da. Smarte, veluddannede mennesker bor på Jorden. De begynder at udforske verden fra en tidlig alder. Hver gåde om rummet hjælper perfekt med dette. Barnet skal forstå, at Jorden er en bold. Gåden om rummet kan også bevise, at vores planet kredser om Solen og roterer om sin akse på et år. Sådanne opgaver kanindeholde information om flyvemaskiner, raketter, atmosfæren, astronomer osv. Kort sagt, der er mange muligheder.

gåde om rummet
gåde om rummet

Alt

Lad os se på et par eksempler på, hvad en gåde om rummet kan være. Oftest tager disse opgaver form af et digt. Så:

Fløj ind i havet af stjerner

Wonderbird, rød hale. (Raket)

Mange, mange tusinde år

Et objekt flyver i rummet.

Og bag ham er en stribe lys.

Det er lyst… (Komet)

Flyg først ud i rummet

Modig modig fyr.

Hvad hedder den modige mand? (Yuri Gagarin)

Der er en stor spand på himlen.

Spis det bare ikke.

De ser på ham fra jorden. (Ursa Major)

Sender signaler til alle

Specialapparat.

En rejsende flyver blandt stjernerne.

Det hedder… (Satellit).

rumgåder med svar
rumgåder med svar

Til ferien

Gåder om rum med svar kan findes i forskellige litterære kilder for børn. For de mindste kan du stoppe ved simple rim. For større børn kan du vælge noget sværere. Sådanne opgaver på kosmonautikkens dag vil være særligt passende. Desværre fejrer landet i dag ikke længere denne højtid med så ængstelse som for et par år siden. Børn lyttede altid med stor fornøjelse til historier om Yuri Gagarin, lærte digte om rummet. Næsten uden undtagelse var fyrene sikre på at vælge deres fremtidige erhverv. I dag er temaet rum stilnet lidt af. Derfor er det værd at vende dinopmærksomhed på belysning. Gåder om rummet hjælper perfekt med dette.

Selvfølgelig vækker sådanne opgaver stor interesse hos børn, udvikler logisk tænkning. Bøger med gåder om rummet vil være en fantastisk gave til dine børn på deres fødselsdag, nytår eller en anden ferie. Barnet vil uden tvivl blive glad for sådan en gave. I øvrigt kan du opfinde gåder på egen hånd. Komponer dem med dine børn. Således vil du ikke kun bruge din fritid interessant, men også med stor gavn.

gåder for førskolebørn
gåder for førskolebørn

Vær opmærksom

Gåder for førskolebørn er generelt en interessant og sjov aktivitet. I en alder af fire viser børn stor interesse for verden omkring dem og især for rummet. Planeter og stjerner kan ikke andet end at tiltrække drenge og piger med deres mystiske karakter. Fokuser krummernes opmærksomhed på himlen, stjernebilleder og forskellige fænomener, der opstår i rummet. Du vil være i stand til at interessere børnene endnu mere, skubbe dem til viden og bare give fornøjelse. Ved at løse sådanne gåder forsøger barnet at forstå, hvad der præcist sker i rummets store dybder, finder svar på sine spørgsmål, lærer en masse nye og interessante ting.

Anbefalede: