Kan børn transporteres på forsædet? I hvilken alder kan et barn køre på forsædet i en bil?

Indholdsfortegnelse:

Kan børn transporteres på forsædet? I hvilken alder kan et barn køre på forsædet i en bil?
Kan børn transporteres på forsædet? I hvilken alder kan et barn køre på forsædet i en bil?
Anonim

Mange forældre undrer sig: "Er det muligt at transportere børn på forsædet?". Faktisk er der en masse kontroverser om dette spørgsmål. Nogen siger, at det er ekstremt farligt, og nogen er tilhænger af den bekvemme transport af barnet, fordi det er praktisk at se ham. Denne artikel vil fortælle om, hvad der står om dette i lovgivningen, samt i hvilken alder et barn kan overføres til forsædet.

Generelle regler

Trafikreglerne, der trådte i kraft i 2013, siger, at transport af børn i en bil kun er tilladt, hvis deres sikkerhed er sikret ved hjælp af særlige fastholdelsesanordninger, under hensyntagen til køretøjets designfunktioner. Børn under 12 år må kun transporteres i biler med sikkerhedsseler i autostole. SærligSæder skal vælges i henhold til barnets alder og vægt. Reglerne for befordring af børn under 12 år siger, at det er muligt at anvende andre midler, der gør det muligt at spænde et barn med sikkerhedssele. Det kan være en pude, der får børn til at føle sig godt tilpas og skaber pålidelige forhold for transport på bagsædet. For at føre barnet foran må kun autostolen bruges.

kan børn transporteres på forsædet
kan børn transporteres på forsædet

Hvornår kan et barn køre på forsædet?

Forældre, der er interesseret i spørgsmålet “Kan børn transporteres på forsædet?” Kan trygt tage på tur, men kun hvis der er en særlig plads til rådighed. Hvis barnet allerede er 12 år, kan det køre foran uden brug af ekstra børneudstyr.

I tilfælde af at en færdselspolitiinspektør stopper dig på vejen og ser børn, der ikke bruger sikkerhedsseler eller endda i armene på en voksen, vil det administrative ansvar for denne overtrædelse følge. Bøderne vil blive diskuteret nedenfor.

Således kan vi konkludere, at det er muligt at bære et barn på forsædet fra fødslen, men med forbehold for tilstedeværelsen af en autostol, der matcher barnets alder og kropsvægt.

hvor gammelt er barnet på forsædet
hvor gammelt er barnet på forsædet

Hvordan vælger man en barnestol?

Ved at passe dit barn på legepladsen, beskytte det mod hudafskrabninger og blå mærker, mange tænker ikke engang på den fare, de udsætter ham for,ignorerer obligatoriske barnefastholdelsesanordninger. Efter at have sat et barn på bagsædet og ladet det holde på bagsiden af forsæderne, forstår forældre ikke, at deres barn i nødstilfælde vil flyve ud på vejbanen gennem forruden. Derfor bør du, når du nærmer dig spørgsmålet om, hvordan man transporterer et barn, studere alle krav og betingelser for transport af børn under tolv år.

For det første, når du køber en autostol, skal du kende vægten og højden på den fremtidige passager. Der er flere muligheder for barnestole. Hver alder har sin egen type. Kontakt butikschefen, interesser dig for stolens funktioner. Du bør også på forhånd afklare tilgængeligheden og pålideligheden af mulige fastgørelsesanordninger. Nogle gange er der problemer med at montere sædet i bilen, da sikkerhedsselerne ikke passer sammen. Der skal naturligvis også tages højde for prisen på autostolen. I dag er der et stort antal af dem, og deres pris varierer meget. Nogle gange er der ingen grund til at købe et sæde, der er for dyrt, fordi alle har de samme standardiseringsstandarder, og køberen betaler nogle gange kun for meget for virksomheden.

hvordan man transporterer et barn
hvordan man transporterer et barn

Særlige begrænsninger

Udover autostole er der andre måder at transportere børn på. For eksempel sæder-standere eller de såkaldte "boostere". Hvis en trafikpolitibetjent stopper bilen, og der er børn i den, som kun bruger disse enheder på bagsædet, har han ikke ret til at udstede en bøde, da forældre ikkeBryde reglerne. Det sker dog også, at stædige inspektører stadig pålægger chaufføren administrativt ansvar for ukorrekt transport af børn. I dette tilfælde har bilejeren al mulig ret til at løse problemet i retten. Du bør kun indsende en ansøgning senest 10 dage fra datoen for udstedelse af protokollen.

Ud over særlige butikskøbte fastholdelsesanordninger forbyder reglerne ikke brug af almindelige puder eller et rullet tæppe ved transport på bagsædet. I dette tilfælde spænder sikkerhedsselen barnet som voksen passager, og han kan køre komfortabelt og sikkert. Spørgsmålet opstår straks, er det muligt at transportere børn på forsædet ved hjælp af sådanne hjælpemidler? Som nævnt ovenfor skal der være obligatorisk tilstedeværelse af en barnestol for at transportere et barn foran. Ellers vil det blive betragtet som en grov overtrædelse.

regler for transport af børn under 12 år
regler for transport af børn under 12 år

Nogle finesser

Når du sætter din baby fremad, det vil sige i en stol ved siden af førersædet, skal du ikke glemme eventuelle problemer. Dette kan åbne airbaggen i tilfælde af en ulykke. Det trykker så meget ned på en person, at selv næseryggen kan knække hos nogle voksne. Hvad med nyfødte babyer? Mange slår bevidst airbaggene fra, så barnet i nødstilfælde ikke bliver knust. Derfor, når man tænker på spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at transportere børn på forsædet, er det værd at overvejeog denne faktor.

Selvfølgelig vil en passager, der har nået en alder af tolv år, ikke forårsage sådan skade. Derfor må han køre selv uden autostol, men blot spændt fast med sikkerhedssele. Men for en lille person, der endnu ikke har styrket musklerne og livmoderhalsen, kan konsekvenserne være uforudsigelige.

overtrædelse af reglerne for transport af børn
overtrædelse af reglerne for transport af børn

Overtrædelse af reglerne for transport af børn

Der er en kategori af forældre, som ikke er særligt bekymrede for deres børns sikkerhed. Man kan ofte møde bilister på vejen, som har et lille barn på forsædet. Siden hvor mange år at transportere ham uden en stol, gider de ikke engang at finde ud af det. Men faktisk er det ikke tilfældigt, at der er indført krav om, at børn først må sidde fremad efter 12 år uden en særlig anordning. Dette forklares med, at han, som har en lille statur og bærer en sikkerhedssele til voksne, i nødsituationer kan skære eller knuse halsen. Derfor tager forældrene ved at overtræde reglerne for transport af børn og sætte dem uden autostole ansvar for deres liv. Desuden er det ofte de små passagerer, der lider af sådan skødesløshed.

bære et barn på forsædet
bære et barn på forsædet

Ansvar for transport af børn

På grund af de skuffende statistikker over ulykker på vejene i september 2013 blev det besluttet at forhøje bøden for fravær af en særlig barnestol med seks gange. Årsagen til denne innovation var forældrenes uansvarlige holdning til sikkerhed.deres børn. I dag, hvis en færdselsbetjent standser bilen og opdager, at barnet bliver transporteret i strid med reglerne, risikerer chaufføren en bøde på 3.000 rubler. Sanktioner gælder også for de situationer, hvor et barn sidder på forsædet, i hvis bil der er monteret en autostol bagpå. Dette er også en overtrædelse af reglerne for betjening af særlige fastholdelsesanordninger og fjerner ikke ansvar fra føreren

barn på forsædet i bilen
barn på forsædet i bilen

Hjælpsomme tip

Efter at have købt et særligt sæde til et barn, er det nødvendigt at installere det korrekt. Et vigtigt spørgsmål vil også være information om, hvor det er bedre at rette det. Det sikreste sted er sædet bag føreren. Det vil sige, at i tilfælde af en nødsituation vil barnet lide mindst. Hver forælder skal naturligvis selv bestemme, hvor det er bedst for ham at anbringe barnet.

Du kan først prøve at installere en speciel enhed ved siden af dig og observere, hvordan barnet opfører sig på forsædet. Fra hvor mange år den skal transplanteres til et sted ved siden af førersædet, skal hver forælder bestemme på egen hånd. Hvis babyen vil være mere komfortabel og roligere at køre bagved, så bør du lytte til ham.

Så det kan konkluderes, at brugen af barnefastholdelsesanordninger er obligatorisk for alle børn under 12 år.

Anbefalede: