Fugtere til hjemmet: typer

Fugtere til hjemmet: typer
Fugtere til hjemmet: typer
Anonim

Klimaet ændrer sig, sommeren bliver varmere hvert år. Mange er begyndt at tænke på at bevare fugten i hjemmeluften. Luftrensere og luftfugtere til hjemmet er blevet meget populære. Det eneste problem er, at det er svært at vælge den rigtige designmulighed, fordi hver model har sine egne fordele og ulemper.

Fugtere til hjemmet på markedet adskiller sig med hensyn til effekt, metode og styrke for fordampning og hjælpefunktioner. Disse er ionisering, aromatisering, luftrensning.

Luftfugtere til hjemmet
Luftfugtere til hjemmet

Fugtere til hjemmet er opdelt efter handlingsprincippet. Der er tre hovedtyper: ultralyd, damp og traditionel.

Traditionel luftfugter bruges som regel i hverdagen. Det har et ret simpelt design (fordampning af fugt sker uafhængigt). Der bruges kun en ventilator, som driver luftstrømmen gennem filteret.

I hjertet af dampbefugtere er princippet om drift af en elkedel. Vandet i dem opvarmes i partier op tilkogning, hvilket hjælper intensiv fordampning. De er nødvendigvis udstyret med en hydrostat (bestemmer luftens fugtighed), som slukker for enheden, når en vis fugtighed er nået. Ved hjælp af sådanne luftfugtere er det muligt at hæve fugtigheden til niveauet af damp (kondensat, som efterfølgende falder ud som dug). Produktiviteten af en sådan enhed når 16 liter om dagen. Dens effekt er op til 60W. Den gennemsnitlige pris for sådanne modeller er $80.

Luftrenser og luftfugter til hjemmet
Luftrenser og luftfugter til hjemmet

Fugtere til hjemmet er ultralyds. En sådan enhed anses for at være mere effektiv blandt andre typer enheder. Dens funktionsprincip er baseret på skabelsen af tåge efterfulgt af at slå vanddråber ud fra den ved hjælp af ultralydsvibrationer, som genereres af piezoelektrisk stråling. Ved hjælp af naturlig luftstrøm spredes tågen i hele rummet. Ved naturlig fordampning bliver tågepartiklerne til damp (indendørs stiger luftfugtigheden meget). En del af tågen lægger sig på rummets hårde overflader og tørrer. Dette kan føre til pletter på hårde overflader (restkomponenter af vandsammensætningen), så det anbefales kun at bruge destilleret vand i arbejdet.

Luftfugter til boliganmeldelser
Luftfugter til boliganmeldelser

Som regel har ultralydsbefugtere til hjemmet en kapacitet på op til 12 liter om dagen. Strømforbrug op til 50W (i nærvær af et element til opvarmning af vand kan det stige op til 125W). I øjeblikket en storBefugtere til hjemmet, der koster 20-300 USD, er populære.

Fordelene ved en ultralydsbefugter inkluderer automatisk vedligeholdelse af høj luftfugtighed i rummet, næsten lydløs drift, sikkerhed i drift, acceptable omkostninger. Der er ikke så mange ulemper: dannelsen af en hvid belægning, når man hælder almindeligt vand, er prisen på erstatningspatroner høj.

En ultralydsbefugter til hjemmet vil perfekt mætte luften i lejligheden med fugt. Anmeldelser om ham online og i pressen er positive.

Anbefalede: