Barnets venstre side gør ondt. Symptomer og årsager til smerte

Indholdsfortegnelse:

Barnets venstre side gør ondt. Symptomer og årsager til smerte
Barnets venstre side gør ondt. Symptomer og årsager til smerte
Anonim

Ingen forældre er immune over for, at deres barn kan lide af smerter i venstre side. Oftest viser dette sig ved forskellige fysiske aktiviteter, for eksempel ved løb. Hvis sådanne tilfælde er isolerede, er der ingen grund til bekymring. Men hvis smerten i siden er systematisk, bør du helt sikkert kontakte en læge. Det er trods alt kun en læge, der efter en grundig undersøgelse af barnet kan fastslå dets årsager. Du skal muligvis tage de nødvendige prøver.

Symptomer

Ganske ofte opstår smerter i venstre side hos børn, der endnu ikke er begyndt at tale og ikke er i stand til at sige, hvad der generer dem. For at fastslå dette bør forældre være opmærksomme på tegnene på denne negative manifestation.

barn har smerter i venstre side
barn har smerter i venstre side

Hvis et barn har smerter i venstre side, er symptomerne på dette som følger:

  • angst;
  • pludselig gråd uden nogen åbenbar grund;
  • lav mobilitet og sløvhed;
  • diarré eller opkastning;
  • dårlig søvn og spisevægring.

Også, hvisbarnets venstre side gør ondt forneden, det kan tage en stilling, når han er i, hvor smerten stopper eller bliver knap så stærk. Dette er især "kno op"-positionen, når babyen sidder stramt og presser knæene mod maven eller brystet.

Symptomer på smerter i venstre side omfatter også udstående koldsved, bleghed i huden, svaghed i mavemusklerne. Det sidste betyder mest! Hvis forældre bemærker, at deres barns mavemuskler er svage, skal de straks tilkalde en ambulance.

Det skal klart forstås, at hvis et barn regelmæssigt gør ondt i venstre side, skal du sørge for at kontakte den relevante specialist. Når alt kommer til alt, for at klare det, er det nødvendigt at fastslå dets årsager nøjagtigt og gennemgå et behandlingsforløb.

Hvilke organer er på venstre side?

I venstre side er lungen, hjertet, bugspytkirtlen, mellemgulvet, milten, en del af maven og andre vigtige organer. Smerter kan opstå på grund af en funktionsfejl i en af dem.

Det er selvfølgelig umuligt at finde ud af præcist, hvilket organ der har en patologi uden at udføre passende medicinsk forskning. Dette kan kun bestemmes ved at bestå de prøver, som lægen har ordineret.

Årsager til smerte

Hvis et barn har ondt i venstre side, skal du ikke kun kende smertens placering, men også dens natur. Der er tre hovedtyper:

  • kronisk;
  • krydret;
  • false.

Kroniske smerter i siden er typiske for alle lidelser i fordøjelsessystemet. Især diarré, gastroduodenitis, gastritis. Sådan smerte kan være forbundet med forskellige stressende situationer. For eksempel medoverspiser eller sulter barnet, ændrer kosten eller tidspunktet for dets spisning. I sådanne tilfælde er smerterne af kort varighed. Forældre skal nøje overvåge, hvor mange gange om dagen og hvornår barnet spiser.

], barnet har smerter i venstre side under ribbenene
], barnet har smerter i venstre side under ribbenene

Akut smerte er paroxysmal og skarp. Det kan være forårsaget af forskellige skader, infektioner eller patologier i mave-tarmkanalen.

Hvis årsagen er en funktionsfejl i mave-tarmkanalen, så strækkes eller komprimeres tarmmusklerne, og barnet har smerter i venstre side af underlivet. Et lignende fænomen er et direkte signal om straks at kontakte en medicinsk institution for kirurgisk indgreb. Inden dette skal der naturligvis stilles en nøjagtig diagnose. Bemærk venligst, at du under ingen omstændigheder bør tøve, da babyens tilstand kan forværres i løbet af kort tid.

Hvis en skarp smerte i venstre side af barnet er forårsaget af en infektion, bør du straks konsultere en læge. Det kan være forårsaget af brok, colitis, volvulus eller diverticulitis. Ganske ofte er sidstnævnte typisk for børn, der er overvægtige. Dette skyldes det faktum, at tarmen er i stand til at "blive forvirret." Dette kan ske uventet, uden nogen åbenbar grund. Det stopper også brat. Efter smerter i venstre side forårsaget af en infektion, kan barnet opleve løs afføring og opkastning.

barnet gør ondt i venstre side forneden
barnet gør ondt i venstre side forneden

Falske smerter i siden er forbundet med funktionsfejl i organerne i bughulen. Det kan også kaldes "spejl" eller refleks. Hvis barnet harvenstre side gør ondt, så kan dette være et tegn på pyelonefritis, lungehindebetændelse, diabetes, forskellige sygdomme i spiserøret eller et insektbid.

Smerte i venstre side efter spisning

Det kan ofte dukke op efter at have spist. Hvis et barn har smerter i venstre side under ribbenene, kan det skyldes pancreatitis, gastritis med lav surhedsgrad eller mavesår. Når forældre besøger en læge med et barn, bliver du nødt til at beskrive så detaljeret som muligt, præcis hvornår smerten viser sig. Det kan for eksempel være forårsaget af spisning, fysisk aktivitet, sult. Disse oplysninger er nødvendige for at stille en nøjagtig diagnose.

barnet har smerter i venstre side af underlivet
barnet har smerter i venstre side af underlivet

Resultat

Hvis et barns venstre side gør ondt, kan det skyldes forskellige årsager, og dets karakter kan være anderledes. Hvis det ikke er single, men regelmæssigt, bør du straks kontakte en lægeinstitution for en grundig undersøgelse af barnet, diagnose og nødvendig behandling.

Anbefalede: