I hvilken uge vises fosterets hjerteslag: normer og mulige afvigelser
I hvilken uge vises fosterets hjerteslag: normer og mulige afvigelser
Anonim

Det er vigtigt under hele graviditeten at overvåge ikke kun moderens, men også barnets velbefindende. Den vigtigste ting i udviklingen af fosteret er hjertets korrekte funktion, babyens vitale aktivitet afhænger af hjerteslag. Et lille hjertes arbejde overvåges nøje, da den mindste afvigelse kan forårsage udviklingsforstyrrelser. Så hvilken uge vises fosterets hjerteslag, og fra hvor mange uger kan du lytte til det?

Hvordan udvikler hjertet sig?

Hjerteudviklingsprocessen er ret kompleks og også meget lang. Den første formation begynder at dukke op på den 4. uge af graviditeten, og allerede den 5. er dens pulsering lidt hørbar. Ved slutningen af graviditeten består det lille hjerte allerede af fire kamre, men på trods af dette adskiller det sig væsentligt fra voksnes organer.

På denne fase af det moderne liv kan babyens hjerteslag høres ved hjælp af forskellige enheder. Den første ting, der interesserer dig, er, hvor mange uger fosterets hjerteslag vises, og hvordanlytte til ham? For eksempel kan du i de tidlige stadier bestemme hjerteslag med en vaginal ultralydssensor og først senere - med en abdominal.

Hvornår opstår et føt alt hjerteslag?
Hvornår opstår et føt alt hjerteslag?

Normal føtal puls (HR)

For at bestemme pulsen pr. minut er det nødvendigt at tage hensyn til svangerskabsalderen, da antallet af slag varierer hver uge - dette er norm alt.

På hvilket tidspunkt vises fosterets hjerteslag:

  • ved 6-8 uger er hjertets slag pr. minut 110-130 slag;
  • ved 8-11 uger er den maksimale puls 190 slag i minuttet;
  • efter 11 uger når veerne 140-160 slag i minuttet.

Når der lyttes, tages der hensyn til den gravides tilstand, tidspunktet for indgrebet og barnets selv aktivitet.

På hvilket tidspunkt vises fosterets hjerteslag?
På hvilket tidspunkt vises fosterets hjerteslag?

Metoder til at lytte til hjerteslag

Mange er interesserede i, hvilken uge fosterets hjerteslag vises. Der er mange måder at høre hjerteslag på.

De mest almindelige og nøjagtige er:

  1. Ultralyd. Eksperter råder enhver gravid kvinde til at gennemgå en ultralydsundersøgelse både ved registrering og for yderligere overvågning af fosterudviklingen. På nuværende tidspunkt kan du ved hjælp af ultralyd ikke kun undersøge i detaljer babyens udvikling i livmoderen, men også høre hjertets arbejde. Denne metode hjælper med at studere tilstanden af moderkagen og fosteret som helhed, og også med dens hjælp kan du se alle afvigelser (hvis nogen) og begynde at eliminere dem rettidigt. HvornårEr der et føt alt hjerteslag på ultralyd? Det kan høres fra den sjette uge.
  2. Auskultation. Undersøgelsen udføres af en specialist med et særligt medicinsk udstyr - et stetoskop, denne metode bruges først efter den 18. graviditetsuge ved hver undersøgelse af en gynækolog.
  3. Kardiotokografi. Denne teknik er meget effektiv, den giver dig mulighed for at studere i detaljer babyens hjerteslag, samt at etablere afvigelser selv i de tidlige stadier af graviditeten. Grundlæggende bruges denne metode efter 32 uger eller før fødslen.
  4. Ekkokardiografi. Denne metode bruges, når der er mistanke om en hjertefejl hos fosteret. Det bruges ved 18-28 uger af graviditeten.

Rettidig undersøgelse hjælper med at undgå unormal udvikling, samt at fastslå alle pulsafvigelser og straks påbegynde deres behandling.

Hvornår vises et føt alt hjerteslag på ultralyd?
Hvornår vises et føt alt hjerteslag på ultralyd?

Sådan hører du din babys hjerteslag på egen hånd

Ud over medicinsk kontrol kan den vordende mor uafhængigt kontrollere barnets hjerteslag. Sådanne metoder vil hjælpe med at være sikker på udviklingen af fosteret og, i tilfælde af bekymring, søge hjælp. I hvilken uge vises fosterets hjerteslag, som kan høres ved hjælp af forskellige enheder:

  1. Stetoskop. Dette medicinske udstyr kan købes på et apotek, det er billigt. For at registrere barnets hjertefrekvens skal den vordende mor have en assistent. Den eneste ulempe ved denne metode er, at barnets hjerteslag ikke kan høres tidligere end den 25. uge af graviditeten. Også meget ofte opfatter kvinder lydeføtal bevægelse for hjerteslag.
  2. Føtal doppler. Dette er en speciel enhed designet til at kontrollere hjertesammentrækninger. Han har hovedtelefoner, med deres hjælp bliver lytning en bekvem og nem proces. Denne enhed er dyr, men den giver dig mulighed for at bestemme hjerteslag ved 8-10 uger. Eksperter advarer: du kan ikke ofte bruge sådanne instrumenter for ikke at skade babyens helbred, du skal også lytte til hjertet med sådan en enhed i højst 10 minutter.
  3. Anvendelse af øret. Metoden er ganske enkel og effektiv (hvis fedtlaget ikke er for stort). Fra uge 30 kan barnets hjerteslag høres ved at lægge øret til maven med fokus på hjertets placering.

Hvordan er kontrollen?

Det er meget vigtigt at kontrollere din babys hjerterytme fra starten af graviditeten til fødslen. Dette vil gøre det muligt for barnet at blive født sundt uden abnormiteter.

Hjertet af et ufødt barn udvikler sig i meget lang tid, det har en kompleks struktur sammenlignet med andre organer. Organet dannes fra 4. uge, i denne periode dannes et hult rør, hvorpå de første sammentrækninger observeres i 5. uge. Og allerede den 9. ligner strukturen af et lille hjerte en voksen. Hos en baby i livmoderen er hjertet meget forskelligt fra et norm alt organ - det har en åbning mellem højre og venstre forkammer, samt mellem den arterielle strømning. Denne struktur hjælper med at levere ilt til alle babyens organer.

Fosterets levedygtighed ses af hjerteslag. Hvis slag i minuttet er mindre end 86-100 ellermere end 200 giver anledning til bekymring. Hvis embryonet vokser op til 8 mm, og hjertet ikke er hørbart, indikerer dette fosterets falmning. Det er vigtigt at blive registreret under graviditeten og regelmæssigt gennemgå en planlagt undersøgelse hos en gynækolog.

Hvor mange uger starter fosterets hjerteslag?
Hvor mange uger starter fosterets hjerteslag?

Bestemmelse af norm og afvigelse af hjertefrekvens hos fosteret

I de indledende stadier af undersøgelsen af hjertefrekvens udføres kun ved hjælp af en ultralydsmaskine. I første trimester forbliver denne parameter uændret. Allerede efter den angivne periode begynder frekvensen af sammentrækninger at stige. Ved den 8. uge bør pulsen nå 130 slag i minuttet og ikke overstige dette tal. I uge 9-10 når sammentrækningen i minuttet 180-190 slag, og allerede fra den 11. uge til selve babyens fremkomst - 140-160 slag i minuttet.

I de senere stadier vil pulsindikatoren afhænge af barnets aktivitet i livmoderen, såvel som af moderens belastninger, sygdomme, temperaturændringer (stærk kulde eller varme). Hvis fosteret har mangel på ilt, så stiger dets hjertefrekvens til 160 slag, og efter gasmætning falder det tværtimod til 120 slag i minuttet.

Med den korrekte dannelse af hjertet i fosteret er dets toner rytmiske og godt hørbare. Ved forkert intrauterin udvikling observeres arytmi eller hypoxi, det indikerer også en medfødt misdannelse af organet.

Hvor mange uger starter et føt alt hjerteslag?
Hvor mange uger starter et føt alt hjerteslag?

Hvis hjertet er svært at høre

Mange kvinder ved, hvilken uge fosterets hjerteslag finder sted. Men der ersituationer, hvor hjertebanken høres dårligt, sker dette på grund af placentas placering på livmoderens forvæg. Det er også problematisk at lytte til pulsen med oligohydramnios eller polyhydramnios, flerfoldsgraviditeter, fedme, øget aktivitet hos barnet.

I andet og tredje trimester er formålet med en ultralydsundersøgelse ikke så meget at evaluere hjertets arbejde som at bestemme organets placering. I det tilfælde, hvor det er nødvendigt at undersøge hjertet i detaljer, udføres ekkokardiografi og kardiotokografi - ved hjælp af disse undersøgelser kan du kontrollere babyens hjerteslag.

I hvilken uge vises fosterets hjerteslag
I hvilken uge vises fosterets hjerteslag

Sygdomme i strid med puls

Ofte, når pulsen afviger, opstår sådanne sygdomme:

  1. Takykardi - opstår i fosteret på grund af ukorrekt udvikling eller på grund af moderens skyld. En specialist ved hjælp af medicinsk udstyr kan bestemme sygdommen.
  2. Bradykardi - vises på grund af en lav føtal puls.

Rettidig diagnosticering af sygdomme vil hjælpe med at starte hurtig og nødvendig behandling, så det er meget vigtigt ikke at glemme at gennemgå undersøgelser og besøge en gynækolog.

Anbefalede: