Solen i designet i børnehaven er et symbol på varme og kærlighed

Indholdsfortegnelse:

Solen i designet i børnehaven er et symbol på varme og kærlighed
Solen i designet i børnehaven er et symbol på varme og kærlighed
Anonim

Kindergarten er den første uddannelsesinstitution, hvor børn kommer. Derfor er det første indtryk, man får her, af stor betydning. Farverigt, lyst design af rummet har en positiv og gavnlig effekt på børns følelsesmæssige stemning, på deres velvære. Det er nødvendigt at forsøge at skabe en fabelagtig, venlig atmosfære. Det er ret svært at forestille sig det ideelle sted, hvor fremtidige generationer vil vokse op. Arten og designet af disse rum bør ikke være tilfældigt. Lad os overveje nogle facetter af denne proces ved at bruge eksemplet med at arrangere en gruppe førskoleinstitutioner "Solnyshko". Både lærere og forældre deltager i designet i børnehaven. Det er vigtigt, at denne aktivitet ikke bliver en tung pligt for dem, men en kreativ proces, der implementerer deres erfaringer og ideer.

Solen i designet i børnehaven
Solen i designet i børnehaven

Navnet "Sol" er valgtdet er ikke tilfældigt, da så mange børneinstitutioner, og endnu mere grupperne i dem, bærer dette navn. På trods af fremkomsten af nye, super trendy navne, er det stadig det mest populære og efterspurgte. En så bred udbredelse forklares af de behagelige, lyse og varme associationer, der er forbundet med dette ord, mange forældres kærlighed til at kalde deres babyer på denne måde.

Hvor skal man begynde?

"Sun"-gruppen i designet i børnehaven kan skelnes med et personligt motto, en enkelt stil, der vil forbinde alle dens lokaler i én. Mottoet er nemt at finde på selv eller finde på internettet. Noget i stil med: "Sol, sol, skinner stærkere for os! Vores børn vil blive stærkere end nogen anden!” Mottoet bliver en minipræsentation af gruppen, det vil hjælpe med at forene børn, for eksempel ved sportskonkurrencer eller under spil og konkurrencer. Før designet af selve gruppen og skabelsen af alle slags tematiske hjørner, bør der udføres en generel udsmykning af rummet.

Omklædningsrum

Receptionsrummet, eller omklædningsrummet, er det eneste rum, hvor forældre har adgang, og det første, en baby ser, når han kommer i børnehaven. Hun er gruppens ansigt, og hendes design bør tages alvorligt.

design gruppe børnehave søn
design gruppe børnehave søn

Allerede hoveddøren kan have ikke kun et skilt med gruppens navn, men også dekorative elementer, for eksempel et emblem i form af en sol, så barnet nemt kan finde sin gruppe fra første dage af besøg på institutionen. Her bør du også placere information, der interesserer og begejstrer forældre - menu, daglige rutiner, anbefalinger til uddannelse,rækkefølgen af sekventiel påklædning af babyer (hvis gruppen er vuggestue). Det hele kan placeres på én stand, tilgængelig for forældre, også designet i stil med gruppen. Mange pædagoger hænger et blødt stykke legetøj i form af en sol over døren til gruppen. Men dette er ikke helt passende. Den hænger højt, og børnene ser den simpelthen ikke. En lampet eller en lysekrone i form af solen vil se original ud.

Du kan sætte små billeder af børn i midten af solsikken på skabene. Og endnu en obligatorisk stand til receptionen - med håndværk og tegninger af gruppens elever. Stande bør ikke skabes med skabeloner, have et fremragende, solrigt design. Hvis der blandt forældrene og pædagogerne ikke var håndværkere og kunstnere, kan du kontakte de relevante virksomheder. Uundværlig i omklædningsrummet og et hjørne af glemte ting til komfort for forældre og børnehavearbejdere. Hvis det er muligt, vil en oase med indendørs planter passe perfekt i vindueskarmen. En malet eller klistret sol på vinduesglasset vil gøre rummet lyst og solrigt selv på en dårlig dag.

Play space

Hver gruppe har traditionelt et separat soveværelse og et fællesrum til aktiviteter og spil. Overvej, hvordan du bruger solen i udformningen af legepladsen i børnehaven. Det er ønskeligt at dekorere hele rummet lyst og farverigt. Ved hjælp af sjove billeder af dyr, blomster, tegneseriefigurer kan du skabe en venlig atmosfære, der befordrer spil. Det kan godt være tapet, og tegninger på væggen. Dekorationer skal bære en æstetisk og semantisk belastning. Kreativitet, fantasi, brug af nytteknologier i design vil gøre designet af børnehavegruppen (billedet nedenfor) til en interessant aktivitet for forældre, pædagoger og børn.

børnehave gruppe design foto
børnehave gruppe design foto

Når der laves legehjørner, skal der tages højde for børnenes alder i gruppen, tilgængeligheden af ledig plads og den generelle designidé. Traditionelt skabes tematiske hjørner som "Eventyrbesøg" eller teatralsk hjørne, udklædningshjørne, "Frisør", "Hospital", "Køkken", et hjørne af kunstnerisk kreativitet. Hvordan bruger man solen i udformningen af sådanne hjørner i børnehaven? Alle uniformer, kjoler og forklæder kan have et solcelleemblem (undtagen lægens dragt, selvfølgelig), være orange eller gul. Det gælder også farven på legetøjsmøbler i hjørnerne, børnefade, krukker i frisøren, bolde og kegler i sportshjørnet. For at drenge kan spille, er det nødvendigt at skabe legehjørner baseret på deres interesser. For eksempel en bilforhandler, et skib, et værksted. For "solar"-gruppen er et hjørne af rummet perfekt. Når man dekorerer det, bruges både planeter og stjerner i hele solsystemet. På en legende måde vil børn lære om rummet, rumskibe og andre interessante ting.

Soveværelse og andre værelser

Udformningen af børneværelset er også af stor betydning, fordi børnene tilbringer flere timer her hver dag. Rummet skal være befordrende for fred og afslapning, være behageligt. Og her er kedelige monofoniske vægge ikke obligatoriske. Det er helt acceptabelt at bruge det samme fototapet eller tegninger med eventyrfigurer, men plottet er noget anderledes. Dyr, prinsesser og selve solende kan gabe, gå i seng eller gemme sig bag en sky. Børn, der ser på de fantastiske vægge, vil hurtigt falde til ro og falde i søvn. Designet af børnehavegruppen Sunny er solrige billeder på senge og skabe, klistermærker eller broderier på håndklæder, plakater på toilettet og toiletrum med vaskende sol - alt hvad fantasien fortæller.

Det vigtigste er, at gruppen skal indrettes sådan, at små elever ikke vil gå hjem om aftenen, blive syge og flytte fra børnehave til skole. Du skal eksperimentere, bruge friske ideer, skabe, og så vil succesen helt sikkert komme.

Anbefalede: