Jungarsk hamster: yngler i fangenskab

Jungarsk hamster: yngler i fangenskab
Jungarsk hamster: yngler i fangenskab
Anonim

Djungarian-hamsteren er en separat, uafhængig dyreart. I en lang periode troede man, at han havde en mindre almindelig underart kaldet Campbells hamster. Det er uden tvivl ret simpelt at forvirre disse dyr, da dekorative hamstere kun adskiller sig i farve.

Djungarian hamster opdræt
Djungarian hamster opdræt

Djungar-hamsteren, hvis reproduktion også er mulig i fangenskab, vokser ikke i længden mere end ti centimeter, og dens vægt overstiger ikke 45 gram. Som allerede nævnt adskiller disse dyr sig i farve. Karakteristiske træk ved Djungarian-hamsteren er behårede poter og en næsten sort langsgående stribe placeret på ryggen, samt spækket med hvid pels i hele kroppen og en lille hale.

Djungarian hamster, hvis reproduktion forløber på nøjagtig samme måde som hans

Djungarian hamster graviditet
Djungarian hamster graviditet

brødre, har sine egne karakteristika. Dzhungari-hunner kan bringe op til femten unger i et kuld, og i nogle kilder bemærkes det, at op til atten. Disse tal er højere end for syriske hamstere. I et år (marts-september) hun Djungarian hamsteri stand til at bringe tre til seks kuld. Hvis du skal starte et par Djungarian hamstere, så tænk på forhånd, hvor du vil sætte et stort antal unge dyr.

Djungar-hamsteren, hvis reproduktion derhjemme er ret enkel, elsker ensomhed. Her er det meget vigtigt at adskille ungerne fra moderen i tide. Ved omkring en måneds alderen bliver dyrene helt selvstændige, og nogle individer er også kønsmodne. Der er en mulighed for, at et afkom kan dukke op, men i denne alder er graviditeten af den djungariske hamster uønsket, da skelettet først dannes i en alder af fem måneder af dyret.

dekorative hamstere
dekorative hamstere

Djungarisk hamster, hvis graviditet varer i gennemsnit tyve dage (plus minus to dage), skal leve under specielt skabte forhold. I tilfælde af en stressende situation kan en kvindelig dzhungarik nemt give sit afkom videre eller endda spise dem. Som med langt de fleste dyr er reproduktion i den dzungarske hamsterart kun mulig, hvis individer af samme race udvælges. Det er meget vigtigt her ikke at krydse forskellige typer prydhamstere, da afkommet norm alt ikke er levedygtige.

Djungarisk hamster er et ret venligt dyr. Forudsat at den er velholdt, vil den glæde sine ejere i lang tid. For ham er et metalbur i to etager perfekt. På grund af det faktum, at dette dyr er meget mobilt, vil det have brug for en masse forskellig underholdning - hjul, stiger, tunneler og forskellige bygninger, som du kan finde i dyrebutikker.

Bundburene skal strøs med savsmuld, som vil tjene som et glimrende sted for jungarerne at skjule deres forsyninger og almindelige spil. I dagtimerne fører hamstere en passiv livsstil og sover for det meste. Hvis en hamster ikke kan lave en mink i savsmuld, så får han brug for et hus, hvor han kan hvile sig om dagen.

Jungarske hamstere er uhøjtidelige i ernæringen. Det er nok at købe en række forskellige fødevarer i dyrebutikken. Giv dem kogt kød som en godbid. Glem ikke at give dit kæledyr vand, da dets mangel kan føre til forskellige sygdomme.

Anbefalede: