Hvilken ferie er den 6. juli i Kasakhstan? Hvordan fejres hovedstadens fødselsdag?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken ferie er den 6. juli i Kasakhstan? Hvordan fejres hovedstadens fødselsdag?
Hvilken ferie er den 6. juli i Kasakhstan? Hvordan fejres hovedstadens fødselsdag?
Anonim

Hvert år den 6. juli fejrer republikken hovedstadens dag i Kasakhstan. Festlige begivenheder afholdes ikke kun i smukke Astana, men i hele landet. Denne by har opnået verdensomspændende anerkendelse og er vært for spektakulære internationale begivenheder.

Hovedstadens historie

Tidligere havde republikken en anden hovedstad - Almaty, men i 1994 blev det besluttet at flytte den til Akmola (dette er det tidligere navn på Astana). I 1997 fandt overførslen af selve hovedstaden sted.

6. juli er en helligdag i Kasakhstan
6. juli er en helligdag i Kasakhstan

Nursultan Nazarbayev, som er præsident for Republikken Kasakhstan, ændrede i 1998 det gamle navn på Akmola, som kan oversættes som "White Shrine" til Astana, som oversættes som "Capital". Tidligere blev byens fødselsdag fejret den 10. juni, og i 2008 blev der vedtaget en ændring, ifølge hvilken den 6. juli er hovedstadens dag i Kasakhstan. Det er bemærkelsesværdigt, at den samme dag har republikkens præsident fødselsdag. Vi kan sige, at Astana er hovedstaden, der blev bygget på 10 år.

Hvad er Astana berømt for

Først og fremmest er Astana den nordligste hovedstad i Asien. befolkningbyen har mere end en million mennesker, og byens område er omkring 700 kvadratkilometer.

Hovedstadens økonomi er baseret på byggeri, transport og handel. Byen er førende med hensyn til byggepriser, og det er ikke overraskende – mange mennesker vil gerne bo her. Hele republikkens befolkning ved, hvilken helligdag der er den 6. juli i Kasakhstan.

Hovedattraktionen og symbolet på hovedstaden er Baiterek-komplekset. Ideen med dette kompleks tilhører republikkens præsident: under sin rejse tegnede han en grov konstruktionsplan på en papirserviet. På øverste etage af komplekset er der en afstøbning af republikkens præsidents hånd, hvis du lægger hånden i den og fremsætter et kært ønske, så skulle det gå i opfyldelse.

6. juli er en fridag i Kasakhstan
6. juli er en fridag i Kasakhstan

Populær attraktion er også Freds- og Forsoningspaladset, som er lavet i form af en pyramide. Denne bygning er designet af Norman Foster, en arkitekt fra England.

Der er også i Astana den højeste bygning i form af et telt i verden - "Khan Shatyr", som er et shopping- og underholdningskompleks.

Blandt de mest besøgte steder i hovedstaden er:

  • Duman Oceanarium;
  • Katedralmoskeen "Khazret Sultan";
  • den smukkeste moske "Nur Astana";
  • "Astana Opera" - ballet og opera teater;
  • State Academic Russian Drama Theatre opkaldt efter Maxim Gorky;
  • Fountain "Tree of Life", der symboliserer livets cyklus;
  • Astana StadiumArena";
  • Alau Ice Palace.
6 juli dag i hovedstaden i Kasakhstan astana
6 juli dag i hovedstaden i Kasakhstan astana

Det kan siges, at den 6. juli - dagen for Kasakhstans hovedstad, Astana, fejres af alle i republikken, fordi byen tiltrækker mange mennesker fra alle byer og bliver et symbol på Kasakhstans velstand og uafhængighed.

Sådan fejrer de

Hovedstadens dag i Kasakhstan fejres meget storslået og muntert. Hvert år kommer cirkusartister til byen, arrangerer festligt fyrværkeri, inviterer verdenskunstnere, arrangerer lys- og lasershows, generelt gør de alt til glæde og underholdning for byens borgere. Folkefester finder sted på torve og gader.

hovedstadens dag i kasakhstan
hovedstadens dag i kasakhstan

Alle ved, hvad en ferie i Kasakhstan er den 6. juli. På denne dag arrangeres festivaler for mennesker, som ikke kun har underholdning, men også uddannelsesmæssige funktioner. De demonstrerer republikkens historie og traditioner, introducerer unge indbyggere til nationaldragter og forklarer, hvilken slags ferie den 6. juli er i Kasakhstan. Som nævnt ovenfor afholdes alle disse begivenheder ikke kun i hovedstaden, men også i andre byer. Af hensyn til beboernes sikkerhed under festlighederne er mange politibetjente involveret.

Det kan siges, at indbyggerne i republikken virkelig elsker denne by, mange sange er blevet skrevet til ære for den. Berømte kunstnere Altynai Zhorabayeva, Nagima Eskalieva, bands Baiterek, Arnau, Zhigitter synger sange dedikeret til den smukke hovedstad.

fridag

Årligt den 6. juli er en fridag i Kasakhstan. For at byboerne kanskulle have hvilet og nydt festlighederne, fridage er norm alt ikke én, men to eller tre.

For mange er den 6. juli dagen for Kasakhstans hovedstad, Astana, men mange blev født på denne dag og fejrer deres fødselsdag. For eksempel blev unge mødre og nyfødte i 2017 lykønsket i Saryarka-regionen. De blev personligt lykønsket af lederen af sundhedsplejen i byen og akim - lederen af det lokale udøvende organ.

Nu ved du, hvilken ferie der er den 6. juli i Kasakhstan. Besøger du republikkens hovedstad under festlighederne, vil du helt sikkert blive imponeret og i godt humør.

Anbefalede: