Hvad hedder den blå katterace med blå øjne?
Hvad hedder den blå katterace med blå øjne?
Anonim

Blåøjede katte er mindre almindelige end dem med grønne eller gule øjne. Kun et lille antal racer har denne fantastiske irisfarve. Mange killinger, uanset at de tilhører en bestemt race, har en blå eller blå nuance i øjnene, som oftest ændrer sig over tid. Derfor er det værd at vente til omkring den 12. leveuge for nøjagtigt at bestemme farven på dyrets øjne.

blå katterace med blå øjne
blå katterace med blå øjne

Årsager til blå øjne

  1. Dominerende hvidt gen. Ganske ofte er hvide katte ejere af blå øjne. Et slående eksempel er den tyrkiske angora.
  2. Albinisme. Albino-katte kan have blå eller lyserøde øjne.
  3. Spotting. Hvis skildpaddefarven har hvide pletter, og de falder på området omkring øjnene, vil øjnene måske selv have en blå nuance.
  4. Racens egenskaber. For eksempel ohos azules. Disse katte anbefales ikke at blive krydset med blåøjede repræsentanter for andre racer.

Hvilken farve kan blåøjede katte være?

hvilke racer af katte har blå øjne
hvilke racer af katte har blå øjne

Oftest kan du finde dyr med lyst hår med en blålig nuance i øjnene. De mest populære farver er hvid og siamesisk.

Den blå katterace med blå øjne er britisk. Desuden findes denne farve i repræsentanter for racer med en grå-blålig, hvid, cremefarvet pels. Et karakteristisk træk ved briterne er tilstedeværelsen af en rund næseparti, kinder og et bredt bryst. Hvis øjenfarven er blå, så sørg for at have en ren himmelsk nuance.

Grå med en blå nuance pelsfarve med øjne af samme farve er også muligt i Ragdoll racen.

Racen af sorte katte med blå øjne er en meget sjælden begivenhed. Dyr af racen Ojos Azules har nødvendigvis himmelfarvede øjne, og pelsfarven kan være hvilken som helst, inklusive sort.

Blåøjede katte

Hvilke racer af katte med blå øjne kan findes? Sådan en sjælden øjenfarve er et karakteristisk træk ved disse racer:

  • siamesisk;
  • ragdoll;
  • burmesisk;
  • Himalaya;
  • snesko;
  • ohos azules;
  • tyrkisk angora;
  • Thai;
  • javanesisk
sorte katte med blå øjne
sorte katte med blå øjne

Følgende katteracer kan have blå iris afhængig af pelsfarve:

  • American Bobtail;
  • Cornish Rex og Devon Rex;
  • persisk;
  • bengalsk;
  • munchkin;
  • British Shorthair;
  • eksotisk korthår.

Beskrivelse af populære katteracer med blå øjne

sort katterace med blå øjne
sort katterace med blå øjne

Den mest berømte og almindelige race, hvis repræsentanter alle har en blå iris, er siameseren. På grund af farven (ulden er mørkere på næsepartiet, halen, poterne), der udelukkende er iboende i denne race, kan den ikke forveksles med andre. Naturen af disse dyr er ret stædig, de har stærke jagtinstinkter. En variation af den siamesiske langhårskat er balineseren. Hendes pels har ikke en tyk underuld, så pleje er ikke særlig svært.

Den tyrkiske angora er en hvid kat med blå eller flerfarvede øjne. Et karakteristisk træk er en lang blød pels og en luftig hale.

Ragdoll - en race af katte med store blå øjne i forskellige nuancer. Farven på deres pels kan være af tre typer: colorpoint (på poterne, næsepartiet og ørerne er håret mørkt, hovedfarven er lys, creme), tofarvet (benene og maven er hvide, mens halen, ørerne og "maske" er mørke), luffer (lys uld i form af "vanter" og på halen).

Ragdoll er en race af blå kat med blå øjne, men sådan en fantastisk farvekombination er sjælden. Ragdoll race dyr kan have chokolade, lilla, creme frakkefarve.

Den hellige burmeserkat kombinerer de bedste egenskaberpersisk og siamesisk. Karakteristiske træk: blå øjne, romersk næse, hvide "handsker" af en strengt defineret længde.

Kort beskrivelse af racer, der kan have blå øjne

The Oriental Shorthair kan have en sølvblå pels og blå øjne. Men dette er ikke en race af blå kat med blå øjne, fordi denne kombination af farver ikke findes i orientalerne. Alle repræsentanter for denne race har smaragdgrønne øjne, med undtagelse af katte med en lys pelsfarve.

Colorpoint perserkatte er blåøjede. Komplekse pelsfarver som sølv og chinchilla tyder på grønne øjne. Blandt perserne er der ingen monokrome (røde, sorte katte med blå øjne). Racen indebærer kun gule øjne for simple farver.

Scottish Fold-katte har blå øjne, hvis pelsfarven er hvid eller sølv. Repræsentanter for denne race er udelukkende indenlandske med en rolig karakter

The Exotic Shorthair har en blød, tæt pels med en plys underuld. Øjnene er runde, ret store. Deres farve afhænger direkte af pelsfarven. Kræver omhyggelig pleje og øjensundhed.

Påvirker øjenfarve kattes helbred?

katterace med store blå øjne
katterace med store blå øjne

Der er ingen nøjagtig bekræftelse af, at blåøjede katte kan have visse helbredsproblemer. Det er dog blevet bemærket, at hvide øjne med blå farve ofte er tilbøjelige til at blive døv. Og repræsentanterfamilier af katte, hvis øjne har to forskellige farver, lider ofte af dårlig hørelse på øret, der er placeret på siden af det blå øje. Albinoer har svag immunitet, så de kræver særlig pleje, beskyttelse mod ultraviolet stråling og træk.

Konklusion

Racen af en blå kat med blå øjne er en sjældenhed. Separat opdrættet sådan en race eksisterer ikke. De mest almindelige repræsentanter for blåøjede katte er siamesiske, burmesiske, lette persiske og skotske katte.

Anbefalede: