Guitartyper og deres vigtigste funktioner

Guitartyper og deres vigtigste funktioner
Guitartyper og deres vigtigste funktioner
Anonim

Forskellige typer guitarer har en anden enhed og dermed en anden lyd. Gamle prøver blev gradvist modificeret. Typerne af guitarer ændrede sig også.

Typer af guitarer
Typer af guitarer

Den allerførste klassiske guitar dukkede op. Det blev især populært i det 19. århundrede og er fortsat i stor efterspørgsel i dag. Dette instrument dukkede først op i Latinamerika (så var det ideelt til at udføre national flamenco). Guitarens krop var lavet af cypressplader, så dens vægt var ubetydelig. Nu bruger mestre ikke denne metode, de foretrækker holdbare træsorter.

Klassiske guitarer har norm alt en bred hals og har norm alt nylonstrenge. De fleste klassiske guitarer er velegnede til metalstrenge (men ikke altid). Spilteknik - finger. Sådanne guitarer foretrækkes af barder.

Men forskellige typer akustiske guitarer spredte sig først i det 20. århundrede. Deres krop (tromme) er større end de klassiske, halsen er smallere, og kun metalstrenge er installeret. Lyden er lys, rig, kraftfuld. Mægleren forbedrer det endnu mere.

Slagsakustiske guitarer
Slagsakustiske guitarer

Ikke-klassiske typer af akustiske guitarer er meget velegnede til kamp, soloer, rock, country, blues.

Værd at fremhæve i denne kategori er den akustiske guitar af Jumbo-typen. Hun har den største krop, bassen er lysere, og lyden er generelt mere kraftfuld. Jumbo er bare perfekt til kamp og akkompagnement.

Nogle typer guitarer kaldes hybrid (elektro-akustiske guitarer). De har en indbygget piezo pickup og kan tilsluttes en forstærker. Udover sensoren har de en integreret equalizer og tuner, der giver dig mulighed for at tune instrumentet. Ideel til liveoptrædener.

Et semi-akustisk instrument kan kaldes en hybrid af en elektrisk guitar og en akustisk guitar. En ret stor klangbund skal forstærke lyden, men et mindre lydhul forhindrer dette. Lyden afsløres godt, når en forstærker tilsluttes og en mediator bruges. Sådanne synspunkter foretrækkes af jazzmænd.

Et karakteristisk træk ved 12-strengs guitarer er arrangementet af 2 strenge (6 par). Træet til disse guitarer er valgt så stærkt som muligt, da det "svage" træ simpelthen ikke kan modstå spændingen af 12 strenge. Derfor er "tolv-strengene" ret massive og tunge.

God til kamp (brute force er ret problematisk). En idé om lyden kan fås ved at sammenligne normale billeder og HDR-billeder. Overlejring af flere billeder resulterer i et mere mættet billede (og i vores tilfælde et bredere udvalg).

Typer af basguitarer
Typer af basguitarer

Bastyperne skiller sig udguitarer. Der er en del karakteristiske træk her: kroppens form, antallet af strenge, elektronikkens passivitet (eller aktivitet), typen af nakke (fretteløs, spændt) osv.

For nemheds skyld er det sædvanligt at opdele disse typer guitarer i semi-akustiske, båndløse og frettede. De fleste frettede instrumenter er klassificeret som Jazz Bass og Precision (eller "Jazz" og "Bass").

Den største forskel mellem disse typer basguitarer ligger i elektronikken, så pickupperne begyndte at blive kaldt p ("trin") og j efter de første bogstaver i disse typers navn.

Anbefalede: