Hvor bruges Oxford-stof?

Hvor bruges Oxford-stof?
Hvor bruges Oxford-stof?
Anonim

Tekstilindustrien står ikke stille. Nye fibre og nye materialer bliver hele tiden opfundet. Så Oxford-stof, der engang blev brugt til at sy herreskjorter, vinder mere og mere popularitet. Det er karakteristisk, at materialets sammensætning og dets navn i vor tid fuldstændig har mistet en stærk forbindelse med hinanden.

oxford stof
oxford stof

Oxford-stof i generel forstand er et tekstilstof med vævning af "gunny"-typen. Den bruges ikke kun til at skræddersy herreskjorter. Det er et let og samtidig slidstærkt materiale, der fungerer som råvare, også til arbejdstøj.

Oxford-stof med en stor vævning af holdbar tråd bruges til fremstilling af rygsække, vandrejakker og -bukser, tasker, telte, udstyr til fiskeri og jagt. Produkter fra det skal vaskes ved en temperatur på ikke over 30-40C °, skylletilstanden er normal. Oxford klud kan renses kemisk og tørretumbles, men den kan ikke bleges. Strygning bør kun udføres på "toeren" - maksim alttemperatur 110 C.

Oxford-klud,

oxford stof beskrivelse
oxford stof beskrivelse

beskrivelsen, som vi har præsenteret, bruges ofte til syning af camouflagetøj til ansatte i afdelinger og sikkerhedsorganisationer. Og alt takket være det faktum, at dette materiale er lavet af bomuld med et polyurethanlag. Som et resultat opnår Oxford-stof, hvis pris er relativt lav (ca. 100-150 rubler per meter), vandafvisende egenskaber. Takket være denne belægning ophobes der desuden ikke snavs mellem fibrene. Oxford-stof er ekstremt slidstærkt, det er ikke tilfældigt, at det er valgt til skræddersyet turistudstyr og arbejdstøj.

Materialet, udviklet i det nittende århundrede, fik sit navn fra opfindere - industrifolk fra Skotland. Naturligvis har Oxford-stof til vor tid undergået en række ændringer, selvom vævningstypen, hvori skudtråden overstiger kædetrådens tykkelse, er forblevet den samme.

pris på oxford stof
pris på oxford stof

Fremstillede fibre (f.eks. polyester, polyurethan) tilsættes på forskellige tekstilfabrikker. Resultatet er et ekstremt slidstærkt materiale, der kan vaskes mange gange. Stoffet bevarer sin form perfekt, og tøjet, der er syet af det, er ret let. Udover de traditionelle ensfarver, kan du også købe et camouflagemønster. Nu opfylder mange fabrikker forbrugernes behov og giver mulighed for at vælge og tilbyde et mønster. Dette gælder især, hvis uniformer er syet af stof. Derudover i fremstillingen af udstyr til store virksomheder, selskaber,organisationer kan også have brug for stiltilpasning.

Jo højere densitet i tal (fra 300 til 600) angivet i materialets egenskaber, jo stærkere er materialet. Du kan endda sy sko eller sportstasker af den. Materialet er også populært hos producenter af overtøj til hverdagsbrug. Vær også opmærksom på de egenskaber, der afhænger af stoffets sammensætning. Så polyester oxford, sammenlignet med nylon, er mindre holdbart og elastisk, men det har en højere lysmodstand og er mindre elektrificeret.

Anbefalede: