Hvornår kan babyer sove på en pude? Tips til mødre

Indholdsfortegnelse:

Hvornår kan babyer sove på en pude? Tips til mødre
Hvornår kan babyer sove på en pude? Tips til mødre
Anonim

Nybagte mødre har ofte mange spørgsmål efter fødslen, såsom hvornår babyer kan sove på en pude. Mens pigen er på hospitalet, er alt enkelt. Der får moderen en vugge på hjul, hvori der udover en vandtæt madras ikke er noget. Selvfølgelig kan du spørge den pædiatriske sygeplejerske, hvornår børn kan sove på en pude, men som regel, mens de er på denne medicinske institution, er kvinder bekymrede for noget andet.

hvornår kan babyer sove på en pude
hvornår kan babyer sove på en pude

Vær opmærksom

Nyfødte babyer lægges ikke på en pude af mange grunde. En af dem er overholdelse af sikkerhedsregler. Hvis babyen er dækket af et blødt tæppe, kan han rulle om på maven i en drøm og begrave sin næse i det samme tæppe, hvilket igen kan føre til meget tragiske konsekvenser. Det samme kan ske, hvis barnet sover på en pude. Det er grunden til, at der på barselshospitaler som regel for babyer, bortset fra en madras, intet gives ud. Desuden, ifølge statistikker, siden babyer på hospitalet holdt op med at give tæpper, er antallet af pludseligt dødssyndrom blandt nyfødte faldet betydeligt. Derfor, hvis en mor dækker sit barn,så skal hun konstant holde øje med ham, uden at blive distraheret et minut. Og hvis dette ikke er muligt, så er det til disse formål ikke nødvendigt at bruge et tæppe, men en tynd babyble.

baby sover på en pude
baby sover på en pude

Åh, de parasitter

Hvis du spekulerer på, hvornår børn kan sove på en pude, så husk først og fremmest støvet, der kan være inde i dette sovetilbehør. Det er langt fra nogen hemmelighed, at dette er et glimrende levested for støvmider og andre små parasitter. Derfor, hvis du spørger en børnelæge om, hvornår børn kan sove på en pude, vil han svare dig, at du ikke kan lægge den i en babyseng, før han selv spørger om det, med undtagelse af specielle ortopædiske produkter til babyer. De kan bruges fra fødslen. Støvmider og andre parasitter kan forårsage løbende næse, hoste og andre problemer.

Funktioner i rygsøjlen

Som du ved, har rygsøjlen hos voksne en S-form, hvorfor folk skal lægge en pude under nakken. Men hos babyer er det helt lige, og bøjningerne på det begynder først at dukke op, når barnet begynder at sidde. Og de udvikler sig, når barnet allerede går med ben. Derfor er svaret på spørgsmålet om, hvornår barnet skal lægges på puden, utvetydigt - ikke tidligere end det øjeblik, hvor babyen fejrer sit første år.

Pudevalg

Der er tegn på, at det er på tide, at barnet lægger en pude i vuggen, for at være helt præcis:

  • barnet er allerede et år gammelt;
  • baby konstantviser interesse for mors pude og prøver endda at sove på den;
  • han sover ikke kravle over hele sengen.
hvornår man skal lægge barnet på puden
hvornår man skal lægge barnet på puden

I dette tilfælde er det tid til at tænke over, hvor, hvordan og hvilken slags pude du vil købe. Valget af det første produkt, som dit barn skal sove på, skal tages meget omhyggeligt. Nu i butikkerne kan du finde et stort udvalg af sengetøj, men puden til babyen bør kun være ortopædisk.

Anbefalede: