Gzhel-vase: variation og træk ved maleri

Indholdsfortegnelse:

Gzhel-vase: variation og træk ved maleri
Gzhel-vase: variation og træk ved maleri
Anonim

Forskellige teknikker bruges til at male fade. En af de mest populære i Rusland er Gzhel. Denne teknik er et filigranmaleri på lerprodukter. Gzhel-vaser betragtes som fine kunstværker. Sådanne retter vil blive diskuteret i artiklen.

Kunsthistorie

Maleri har en lang og interessant historie. Gzhel kaldes den maleriske og gamle region i Moskva-regionen. Kunst stammer fra disse lande. Dette skyldes det faktum, at jorden i denne region var ufrugtbar. Men der var et lag hvidt ler af høj kvalitet. Farmaceuter blev betragtet som opdagerne af deponeringen. Til at lave medicin brugte de fade lavet af hvidt Gzhel-ler.

vase gzhel
vase gzhel

Senere blev der etableret keramikproduktion, som er over 400 år gammel. Ifølge arkæologiske udgravninger, siden XIV århundrede, nær Gzhelka-floden, begyndte håndværkere at mestre dette område. Ler blev brugt til at skabe krukker, skåle, fliser, legetøj til børn og meget mere. I begyndelsen af det 18. århundrede blev malet keramik populært. Med tiden opstod store virksomheder fra kunsthåndværk. Men den samme regel bruges i arbejdet: alt foregår manuelt.

Varietyvaz

Vaser kan have klassiske former såvel som originale. Nogle produkter har håndtag. I form er disse interiørartikler ovale og rektangulære, og hver mulighed ser elegant ud. Nu kan kunderne vælge Gzhel bord- og gulvvaser.

vase malet gzhel
vase malet gzhel

Dette tilbehør bruges ikke kun til blomster, men også som værelsesdekoration. Det er nok at placere det på et fremtrædende sted i interiøret, og rummet bliver straks forvandlet. En vase dekoreret med guld er perfekt til en fest. Nogle produkter har lykønskningspåskrifter, sådan et tilbehør vil være en fantastisk gave.

Gzhel-vaser er en spektakulær og original dekoration. Med det vil rummet blive fyldt med rent lys og skønhed. Du kan købe produktet på messer, i specialbutikker såvel som via internettet. Hver person vil være i stand til at vælge et produkt med det mest attraktive maleri til sig selv.

Funktioner ved maleri

Vase med Gzhel-maleri, samt andre ting - kortfattet og let. Funktionerne ved et sådant maleri omfatter:

  1. Tilstedeværelse af ruder.
  2. Hvid baggrund.
  3. Blå og lyseblå mønstre.
  4. Tilstedeværelsen af komplekse blomsterdekorationer eller mønstre i den russiske folkestil.
  5. Håndlavet.

Moderne Gzhel-vase har et indviklet maleri i koboltblå nuancer på en hvid baggrund. Det er det, der adskiller kunst fra andre folkelige teknikker. Og takket være det håndlavede arbejde er hvert stykke et mesterværk.

Hvordan males der?

Teknikat male en vase i Gzhel-stilen er svært, dette kræver dygtighed. Kunstneren begynder at arbejde efter affyring. Nu tænker håndværkerne først over billedet og overfører det derefter til produktet. Til maling bruges en spatel, pensler, en krukke koboltoxid med en blå farvetone.

vase i Gzhel stil
vase i Gzhel stil

Først males der, derefter dyppes produktet i glasur, og derefter brændes det i en ovn. Hvorfor har billedet så forskellige blå nuancer? Effekten vises ved brug af specielle teknikker til Gzhel-skrivning. Hvert mønster er unikt, fordi kunstnerens dygtighed er investeret i det.

Themes

I oldtiden afspejlede tegningen kunstnerens sande følelser, fantasier, tanker, ønsker. Håndværkere blev betragtet som kreative mennesker, men analfabeter. På tegningerne viste de verdensbilledet, iagttagelse af livet, naturfænomener. Gzhel vaser er malet i 3 hovedretninger:

  1. Grøntsag. Et sådant maleri betragtes som klassisk. De viste planter har et stiliseret udseende, men deres hovedtræk er synlige. På produkterne kan du finde græsstrå, stiklinger, bær og blomster. Gzhel-blomstermønstre er svære at forveksle med andre.
  2. Prydmønstre. Billeder er stiliserede, originale, hver af dem har sine egne associationer. De påføres ved hjælp af gitter skabt i gamle dage. De velkendte dekorative Gzhel-net omfatter "antenner", "græsstrå", "dråber", "perler" og "kamme". Klassiske "tern" påføres på kanten eller nær siden.
  3. Historiemaleri. Billedet repræsenterer gamle folkehistorier. Det kan være slædeture, messer, naturfænomener.
Gzhel gulvvase
Gzhel gulvvase

Disse dekorationsmetoder bruges stadig i dag. Hver Gzhel-vase ser original ud. Uanset maleriet vil dette møbel være en fremragende dekoration af rummet.

Anbefalede: