Baby sutter tunge: grunde, råd til forældre

Indholdsfortegnelse:

Baby sutter tunge: grunde, råd til forældre
Baby sutter tunge: grunde, råd til forældre
Anonim

Under pasning af en baby, står unge mødre ofte over for vanskeligheder og problemer: de etablerer amning, bekæmper kolik, underviser og fravænner sutten, lærer dem at falde i søvn uden køresyge, bekæmper babyers forskellige dårlige vaner. Babyer har dem også. Ud over sutter sutter barnet på tungen eller tommelfingeren, og mange mødre er meget bekymrede over dette faktum.

Dummy til at hjælpe

Forældre prøver først at blive venner med babydukken. Sutten virker beroligende på barnet og tilfredsstiller sutteinstinktet. Takket være den lille gummiting falder barnet hurtigere i søvn, har det sjovt, trækker ingen unødvendige genstande ind i munden og græder ikke efter at have spist. For mødre er en brystvorte en stor hjælp til at passe en baby. Men mange babyer nægter fuldstændig charmen af denne egenskab. Det ene barn sutter på tungen, det andet foretrækker at holde en finger eller et stykke lagen i munden.

Når en baby sutter på en finger, sut eller andet, er forældre ikke særligt bekymrede, da de kan tage et fremmedlegeme fra et barn eller stikke det udfinger fra munden under søvn. Men når et barn sutter på tungen, er mødrene rådvilde, de ved ikke, hvad de skal gøre: hvordan kan man vænne deres eget barn fra vanen?

baby og tunge
baby og tunge

Dårlige vaner

At sutte en finger, læbe, tunge eller en hvilken som helst anden genstand kan være både en harmløs vane og en alvorlig grund til bekymring. Du bør overveje i detaljer årsagerne til forekomsten, observere barnet for at forstå, hvorfor barnet sutter på tungen.

sutter tungen
sutter tungen

Årsager til tungesugning

Der er flere almindelige årsager til, at en baby bruger deres egen tunge som sut.

  1. Sutterefleks. Sutte er en vigtig færdighed i de første måneder af en babys liv. Takket være ham får barnet mad. Derudover giver selve processen barnet stor glæde.
  2. Rolig ned. Sutte på sut, finger, tunge og læbe har en beroligende effekt på barnet. Mange babyer vugger sig ved at sutte på deres tunge, fingre eller et hjørne af tæppet.
  3. Underholdning. Babyer tilbringer de første dage, uger af deres liv monotont. De bruger det meste af deres tid på at sove eller spise. De ved stadig ikke, hvordan de skal lege, og den voksende organisme kræver en række forskellige handlinger, så barnet suger sin tunge. På denne måde får han glæde og underholdning på samme tid.
  4. Udvikling af hjernen. Sutteinstinktet tilskynder barnet til at putte genstande og hænder ind i munden. Babyen lærer verden ved at slikke og sutte. I det øjeblik, hvor barnet sutter på sin tunge eller finger, er det maksimale antal muskler i hans ansigt involveret, hvilketgavnlig effekt på hjernens udvikling.
  5. Mangel på omsorg og opmærksomhed. En af de negative grunde til, at et barn konstant sutter på tungen, kan være mangel på forældrenes kærlighed og opmærksomhed. Hvis moderen er kold for barnet eller har strenge synspunkter om forældreskab, kan dette påvirke babyens psykologiske opfattelse af verden negativt. Barnet føler sig ensomt, unødvendigt. Han er utilpas, mangler kram og moderkærlighed. I sådanne tilfælde sutter han konstant på tungen - denne handling beroliger ham og opvejer følelsen af ubrugelighed.
  6. Sult. I nogle tilfælde sutter barnet på tungen på grund af underernæring. Norm alt sulter babyen i dysfunktionelle familier eller i dem, der følger en streng diæt.
  7. Ingen sut. Forældre skal forstå: Sutteinstinktet hos babyer skal tilfredsstilles. Babyer har bare brug for det. Hvis barnet hurtigt sluger modermælk eller er på kunstig fodring, vil sugeinstinktet ikke blive tilfredsstillet tilstrækkeligt. I dette tilfælde vil sutten være nyttig, da dens fravær fremkalder sugning af tungen eller fingrene.
baby sutter tungen
baby sutter tungen

Opmærksomhed på baby

Nogle forældre er ikke opmærksomme på, at barnet sutter på tungen. De betragter dette fænomen som forbigående, som efter et stykke tid vil gå over af sig selv. I mange tilfælde er det, hvad der sker. Men du skal ikke ignorere tommelfingeren, du skal se babyen og analysere hans adfærd.

knægt griner
knægt griner

Hjælpsomme tip

Hvis mødre beslutter sig for at bekæmpe afhængigheden, skal du finde årsagerne, før du fravænner barnet fra at sutte på tungen.

Et par enkle tips til at hjælpe forældre.

  • Brug meget tid sammen med din lille. Vær ikke bange for at forkæle ham. Bær dine arme på, syng vuggeviser, kærtegn og kys ham, tal blidt til ham.
  • Pas på den rolige atmosfære derhjemme. Høje uventede lyde og skrig kan forårsage frygt og nervøst sammenbrud hos babyen.
  • Vær opmærksom på barnets kost: får det nok mad og væske. Mange mødre har en tendens til at tro, at når barnet ammer, har barnet ikke brug for vand - det er ikke sandt, især hvis mælken er fed. Efter at have spist, giv barnet rent kogt vand. Drik det fra en ske eller flaske.
  • Leg med en ældre baby. Læs bøger for ham. Vis rangler og rent gummilegetøj. Underholdning tilgængelig for alderskategorien vil hjælpe dig med at blive distraheret og ikke blive hængende i afhængighed.
  • Forsøm ikke sutten. Tving ikke din baby en sut, men vig heller ikke tilbage for den. De fleste mennesker brugte de første leveår uadskilleligt med en sut, men ødelagde ikke biddet og havde gode tænder. Lyt ikke til overtro, gør hvad der er bedst for din baby.
afslappende søvn
afslappende søvn

Rolig, kun rolig

Det sker, at et børnehavebarn sutter på tungen i søvne. Det kommer af spænding, frustration eller overspænding. I dette tilfælde skal du berolige babyen, bruge tid med ham før sengetid,klap på hovedet, syng en sang. I intet tilfælde skal du ikke skælde babyen ud og ikke skamme ham!

Med en klog tilgang, opmærksomhed, tålmodighed og betingelsesløs kærlighed vil enhver baby trygt sige farvel til vanen med at sutte på tungen.

Anbefalede: