Når barnets fontanel vokser over

Når barnets fontanel vokser over
Når barnets fontanel vokser over
Anonim

I mange unge familier sker der et mirakel - dette er fødslen af en baby. En baby er født - en ny lille mand, der virkelig har brug for omsorg, kærlighed, hengivenhed, opmærksomhed og varme. Et sundt barn er enhver forælders drøm. Naturligvis lader den nuværende tilstand af vores økologi meget tilbage at ønske. Når en baby dukker op, har forældre en masse spørgsmål, som de stiller på barselshospitalet, deres børnelæge og selvfølgelig diskuterer med deres venner. Spørgsmål om fontanelen er ingen undtagelse. Hvad er en fontanel? Hvad er det for? Hvor mange har barnet? Hvornår vil fontanellen vokse i et barn? Hvilke størrelser af fontaneller hos børn betragtes som normale?

Forår. Hvad er det her?

når fontanellen vokser i et barn
når fontanellen vokser i et barn

Husene, hvor kranieknoglerne mødes, kaldes fontaneller. Når babyens fontanel endnu ikke er lukket, skal du være meget opmærksom på dette. Det kan selvfølgelig hjælpe på et fald – blød slaget. En stor fontanel beskytter din baby, for det gør den ikketrukket ud til omkring to år.

Hvor mange fontaneller har babyer?

Ifølge lægers beregninger har babyer seks fontaneller. I den første uge af en babys liv lukker fire af dem, den femte lukker med fem måneder, og den sjette - for hver baby i dens alder. En stor fontanel er placeret på toppen af hovedet, på vejen til at forbinde frontale og parietale knogler i kraniet. Neurologer er engageret i at diagnosticere fontanelen, de overvåger omhyggeligt hastigheden af dens udvikling. Hvis der er nogle afvigelser, så kan de fortælle om udviklingen af patologi ved at undersøge fontanelen.

Størrelser på fontaneller hos børn

Fontanelstørrelsen fra 0,6 til 3,6 cm betragtes som normal. Disse størrelser er meget tilpasselige. Nogle gange er der en stigning i fontanellen efter fødslen. Dette er norm alt, fordi babyens hjerne vokser meget aktivt.

Hvornår vil et barns fontanel vokse?

hvor mange fontaneller har børn
hvor mange fontaneller har børn

Forældre er nogle gange endda bange for at røre ved fontanelen, fordi der er en følelse af, at der simpelthen ikke er noget under den tynde hovedbund. Vær ikke bange for at stryge fontanelen, intet dårligt kan ske. Den diamantformede fontanel pulserer let. Pulsationen øges, når barnet græder eller spiser. Dette betragtes som normen. I en rolig tilstand af babyen bør han ikke pulsere. Men forældre stiller i stigende grad spørgsmålet om, hvornår barnets fontanel vil vokse. Denne proces anses for at være ret lang. Det bløde væv under huden skal trods alt være overgroet med knogler. Hos en lille procentdel af børn vokser den store fontanel over i en alder af 3 måneder, hos næsten 95 % af børnene lukker den store fontanel med to år. Ogsåstatistikker viser, at hos drenge lukker den hurtigere end hos piger. Da fontanellen i barnet vokser over, fandt vi ud af det.

Hævelse og tilbagetrækning af fontanelen

størrelser af fontaneller hos børn
størrelser af fontaneller hos børn

Der er to meget vigtige spørgsmål relateret til fontanellen. Hvis det sank, kan det tyde på dehydrering af babyens krop. Symptomer på dette kan omfatte feber, opkastning og diarré. I dette tilfælde skal du straks konsultere en læge. Hævelse af fontanellen kan indikere en stigning i intrakranielt tryk. Tegnene er noget forskellige - dette er døsighed, irritabilitet, feber og opkastning. Dette kan ske efter et fald eller en skade. Anbefalingen er den samme - søg straks en læge.

Man skal i hvert fald ikke slå alarm, men gå bevidst og voksen til den slags spørgsmål. Vær ikke bange for at spørge læger om ting, du ikke ved, og tag aldrig selvmedicinering! Sundhed til dine børn!

Anbefalede: