Hvordan får et barn urinvejsinfektioner

Indholdsfortegnelse:

Hvordan får et barn urinvejsinfektioner
Hvordan får et barn urinvejsinfektioner
Anonim

Urinvejsinfektioner hos et barn er en meget almindelig årsag til hospitalsindlæggelse og næst efter SARS i dette tvivlsomme mesterskab.

Hvad præcist forårsager infektioner? Hvordan diagnosticeres de hos nyfødte? Er det muligt at forhindre deres forekomst? Dette er, hvad dagens artikel vil blive viet til.

urinvejsinfektion hos et barn
urinvejsinfektion hos et barn

Hvad er urinsystemet

Lad os, inden vi taler om sygdomme, huske, hvilke organer der tilhører det menneskelige urinsystem.

  • Lad os starte med nyrerne, det parrede organ, der er ansvarlig for at filtrere urin.
  • Urinlederne afgår fra det - rørene, gennem hvilke den filtrerede urin bevæger sig til blæren (organet til ophobning af denne væske).
  • Urethra er det rør, hvorigennem urinen kommer ud.

Norm alt kan alle disse strukturer ikke være en yngleplads for mikroorganismer, da de er sterile. Men hvis bakterier kommer dertil udefra, på baggrund af et svækket immunsystem, kan en person udvikle sygdomme - urinvejsinfektioner.

Hos et barn, som hos en voksen, omfatter sådanne patologier blærebetændelse, pyelonefritis,urethritis osv. Men hos børn er risikoen for, at den inflammatoriske proces bliver kronisk, meget højere. Dette er så meget desto mere farligt på grund af det hyppige fravær af tydelige kliniske manifestationer af sygdommen.

Urinvejsinfektion: årsager til dens forekomst hos et barn

Som hovedårsagen til et stort antal af disse sygdomme skelnes karakteristika ved strukturen og funktionen af det genitourinære system hos børn.

urinvejsinfektion årsager
urinvejsinfektion årsager

Så for eksempel hos børn under tre år, på grund af umodenhed af nyrevævet og svag immunitet sammenlignet med voksne, er der næsten ingen isolerede infektiøse manifestationer af den samme urethritis eller blærebetændelse. Urinvejsinfektioner hos et barn spredte sig i hele systemet og påvirker nyrebækkenet, urinrøret og blæren.

Selve patologien er oftest forårsaget af Escherichia coli, som er naturlig i tyktarmens flora, bliver en kilde til betændelse, der kommer ind i nyrerne, men som også kan exciteres af stafylokokker, streptokokker eller andet typer af bakterier.

En helminthic invasion, der reducerer barnets immunforsvar, hyppige forstoppelse, dysbakterier samt tilstedeværelsen af kronisk betændelse på huden eller andre infektionsfoci er også en betydelig fare.

Urinvejsinfektion hos spædbørn: hvordan det manifesterer sig

Som du allerede har forstået, er det for at forhindre UVI først og fremmest vigtigt at følge hygiejnereglerne. Så hos nyfødte piger, tæt på anus, en bredurinvejen er let inficeret, så ordentlig (uden sæbe) og regelmæssig vask spiller en vigtig rolle for at bevare den fremtidige kvindes sundhed.

Men hvis infektion forekommer, kan følgende tegn signalere dette:

urinvejsinfektion i brystet
urinvejsinfektion i brystet
  • baby, der græder, når han prøver at tisse;
  • babys urin lugter dårligt;
  • blod striber eller bliver overskyet;
  • baby mister appetitten;
  • temperaturen stiger;
  • opkast forekommer.

Hvert af disse symptomer kræver et besøg hos børnelægen og en grundig undersøgelse af den nyfødte. Ubehandlede urinvejsinfektioner hos et barn fører ofte til alvorlige patologier i nyrerne og andre organer i en ældre alder.

Vær sund!

Anbefalede: