Sådan stryger du en guitar: tips

Sådan stryger du en guitar: tips
Sådan stryger du en guitar: tips
Anonim

Før eller siden står enhver nybegynder guitarist over for spørgsmålet om, hvordan man stryger en guitar og gør det korrekt og hurtigt. Før du stiller dette spørgsmål, er det nødvendigt at identificere årsagen til, at hullet opstod. Hvis du kun har en streng gået dårligt, og du har ændret resten før, så kan du kun udskifte den afrevne del. Hvis ændringen er for lang tid siden, giver det mening at skifte hele sættet, da forbrugsstoffer har en tendens til at blive tyndere, når de bæres, hvilket fører til en matere og mere metallisk lyd. Nu hvor vi har besluttet os for antallet af strenge, lad os se på, hvordan man strenger en guitar ved hjælp af både metal- og nylonkomponenter. Det er ikke særlig svært.

Lad os tage den første mulighed - metalguitarstrenge, som du kan købe i enhver specialbutik. Vi forbereder alt, hvad du har brug for, inklusive selve værktøjet, og går videre til processen. Først skal du strække ledningen gennem et specielt hul - strengholderen, før den gennem en speciel sp alte til fastgørelse og træk den hele vejen. Dernæst skal du tråde det ind i en pind, klippe det med wire cutter langs længden, forladerhalen er omkring 20 centimeter, og sno et par omgange, så de trykker tæt på den frie spids. Det anbefales ikke at trække hårdt i den, før den pakkes ind, for at udelukke muligheden for overspænding.

hvordan man stryger guitarstrenge
hvordan man stryger guitarstrenge

Når du sætter strengene på en elektrisk guitar, skal du være opmærksom på retningen af pløkkene. Når spændingen øges, skal pinden dreje mod uret, når den løsnes, skal den dreje med uret. Hvis halsen har to rækker pinde - tre på toppen og tre på bunden, skal du sørge for, at rotationsretningen for toppen og bunden er forskellig.

Den anden monteringsmulighed, hvor hovedet af strengen passerer gennem guitarstativet og holdes af en låsemekanisme, er velegnet til moderne guitarer. I dette tilfælde er strengen fastgjort to steder - på stativet og møtrikken, hvilket giver bedre fastholdelse af guitarens stemning, når der spilles med aktiv lydudtræk. Lad os tage et kig på, hvordan man stryger en guitar med en låsende handling.

køb guitarstrenge
køb guitarstrenge

Den ene ende af wiren skal fastgøres i stativet ved hjælp af en speciel L-formet nøgle og føre den gennem en speciel slids, efter at møtrikken er løsnet. Så laver vi en foreløbig udkastjustering, fikserer den på en pind og vrider den til den nødvendige spænding. Vi installerer en speciel skrue til justering til en mellemposition, hvorefter vi fastgør strengen på møtrikken. Nu kan vi finjustere lyden mere præcist ved hjælp af stemmeskruerne. Det er klart, at alle disse handlinger skal gentages for hverstreng, der skal indstilles.

Lad os overveje endnu en nuance, hvordan man stryger strengene på en guitar ved hjælp af syntetiske (nylon) strenge. Det er meget vigtigt, at nylonen ikke glider ud af hullerne og sidder godt fast på stativet. Enderne af strengene skal udover at fastgøre enderne snoes flere gange efter havets princip

køb strenge til guitar
køb strenge til guitar

knude. Når du vikler dem på pløkkene, anbefales det også at holde dem med hånden, mens du gør en lille indsats, så spolerne er jævne og mere holdbare.

Sørg for, at du altid har erstatningsforbrugsvarer. Det er bedre at købe guitarstrenge på forhånd ved at vælge sæt med de nødvendige egenskaber (blødhed, komposition osv.), så du i en force majeure-situation hurtigt kan ændre dem.

Anbefalede: