Hvem er panseksuel? Orienteringsfunktioner

Indholdsfortegnelse:

Hvem er panseksuel? Orienteringsfunktioner
Hvem er panseksuel? Orienteringsfunktioner
Anonim

Vores verden omkring os udvikler sig og bevæger sig fremad så hurtigt, at det ser ud til, at vi ikke følger med den og lever efter den. Så relativt for nylig blev der defineret en klar kvalifikation af seksuel orientering: heteroseksuelle, homoseksuelle, biseksuelle … Men oftere og oftere hører vi en anden ny skelnen - panseksuel. Hvem er panseksuel? Hvad er funktionerne og væsentlige forskelle?

hvem er panseksuel
hvem er panseksuel

Hvem er en panseksuel?

Panseksualitet som fænomen og en definition, der refererer til mennesker med en ikke-traditionel seksuel orientering, er ret kompliceret.

Kærlighed er meget svær at udtrykke med ord, nogle gange er det endda umuligt at beskrive denne tilstand. Men samfundet tvinger os til at "kæde" vores følelser ind i rammer og definitioner. Så det var svært i starten at tage for givet udseendet af homoseksuelle, lesbiske, bi. Ja, hvad skal man skjule, mange tillader selv nu ikke at udvide omfanget af deres bevidsthed og acceptere fænomenerne med ikke-traditionel seksuel orientering.

kønsvæske panseksuel
kønsvæske panseksuel

Panseksuelle er ikke biseksuelle eller homoseksuelle. Tilhængere af denne kategori af seksualitet sætter ikke grænser mellem kønnene. De er ligeglade med, hvilken slags medfødt køn en person har. Faktisk ignorerer panseksuelle fuldstændig kønsforskelle. De stræber efter at finde en soulmate, tæt følelsesmæssig kontakt, uanset partnerens type og køn.

Androgyn, interkønnet, bigender, transkønnet, mand, kvinde - disse definitioner gælder ikke for fortolkningen af definitionen af "panseksualitet". For panseksuelle er spirituel intimitet, gensidig forståelse, respekt og platonisk kærlighed vigtig. Ofte er mennesker, uden at være klar over det, repræsentanter for denne seksuelle orientering. Mange mennesker forveksler trods alt panseksualitet med biseksualitet eller endda med fysiske perversioner.

Panseksuel: orienteringsfunktioner

Vi har allerede defineret, hvad en panseksuel er. Dette er den person, der kan blive seksuelt tiltrukket af både mænd og kvinder, og endda dem, der ikke har besluttet sig for deres køn.

Når man forstår dette emne, vil mange tro, at begrebet "panseksuel" skjuler fordærv og fuldstændig fysisk frigørelse. Dette er dog ikke helt rigtigt. Panseksuelle leder trods alt ikke efter en ekstra mulighed for at få endnu flere seksuelle partnere. Prioriteten for dem er retten til at elske enhver person uden en "medfødt" ramme: køn.

panseksuelle orienteringstræk
panseksuelle orienteringstræk

Hvis vi overvejer panseksuelles indre følelser, ser de en person direkte foran dem som en kærlighedsenhed. Repræsentanter for detteorienteringer forelsker sig i menneskets essens, i hans sjæl. For dem er følelser, følelsesmæssig varme og de fornemmelser, de oplever, når de er tæt på en person, vigtige. Samtidig er de ikke opmærksomme på klassificeringen af den elskede (elskede). For at forstå filosofien bag panseksuelles verdensbillede, skal du tænke over deres slogan: "Sex er ikke kønsorganer."

varianter

Der er to typer panseksualitet. Lad os analysere den første type - kønsvæske panseksuel.

panseksuel omniceksuel
panseksuel omniceksuel

For fuldt ud at forstå betydningen af denne definition, bør man forstå fortolkningen af ordet "genderfluid". Oversat fra engelsk betyder fluidity "bevægende" identitet (kønsfluid) og seksuel orientering (flydende seksualitet). Bogstaveligt t alt - mobil seksuel orientering kan ændre sig efter en vis periode. Dette begreb bør heller ikke indgå i en specifik klassifikation. Kønsflydende panseksuelle er måske internt bevidste om, at de kombinerer både maskuline og feminine træk. Desuden føler de under forskellige omstændigheder overvægt og tilbøjelighed til et bestemt køn i større eller mindre grad.

Pansexual-omnicsexual er synonymt med "pansexual". Dette er den seksuelle tiltrækning, som er fundament alt forskellig fra biseksualitet. Æstetisk opfattelse, platonisk kærlighed, romantik og seksuel tiltrækning uden den klassiske kønsdikotomi (mand/kvinde) er grundlæggende tegn på panseksualitet (omniseksualitet).

Panseksuel… lyder kompliceret?

Udtrykket "panseksualitet"brugt af den kendte østrigske psykoanalytiker, psykiater og neurolog Sigmund Freud. Han satte betydningen af den seksuelle adfærd, der var skjult bag den menneskelige reaktion. Ordet dukkede op meget tidligere, end det kunne bestemmes nøjagtigt: verden er ikke opdelt i to poler - mænd og kvinder.

Kønsidentitet indebærer et bevidst valg af en person. Og begrebet "panseksualitet" er ret nyt, om ikke at sige: vor tids "tendens". Nu findes dette koncept ofte i medierne. Journalister informerer os bogstaveligt t alt hver dag om, hvordan det moderne samfund "hygger sig": fra hidtil uset til fuldstændig frigørelse.

"Modeligt" ord skjuler en hel del andre vektortrends. Forsøg derfor ikke fuldt ud at forstå betydningen af denne nye trend på en aften.

Panseksualitet som et fænomen i teorien

I øjeblikket er der mange teorier om forholdet mellem hormonelle, genetiske og sociale faktorer, der kan bestemme en persons seksuelle orientering. Indtil nu er eksperter fra hele verden ikke nået til konsensus.

Panseksualitet - en medfødt egenskab eller frihed til bevidste valg? Det er bestemt svært at svare på. Én ting er klar: Valget er drevet af et ønske om ikke at acceptere globale kønsstandarder og etiketter. En sexolog sagde billedligt: "Biseksualitet er en dobbeltseng, og panseksualitet er en erotisk prøveplads."

Fejligdag

Det panseksuelle flag hjælper dig med bedre at forstå tilhængerne af panseksualitet. Takket være psykologien kan du finde ud af, hvilken farve betyder hvad. Så flaget indeholder tre farver: pink, blå og guld.

panseksuel flag
panseksuel flag

Pink er et symbol på det kvindelige køn, blåt er et symbol på manden. Den gyldne farve symboliserer det tredje køn, som omfatter forskellige seksuelle orienteringer (transkønnet, androgyni, genderqueer, hermafroditisme).

Sammenligner man det biseksuelle flag med det panseksuelle flag, er konklusionen indlysende: biseksuelle er begrænset til to køn, mens panseksuelle foretrækker at gå ud over de traditionelle grænser.

Hvornår fejres Pansexual Day?

Den 24. maj er panseksuel dag eller panseksuel synlighedsdag. Og den 31. marts er den internationale dag for transkønnede og dem, der frimodigt og åbent erklærer deres seksuelle orientering. Dette er dagen for dem, der er kønsukomfortable i samfundet, såvel som dem, der er blevet pionerer i kampen for ligestilling og mod diskrimination.

panseksuel dag
panseksuel dag

Hvem er panseksuel? Det kan man skændes om i lang tid. En ting er dog klar: Hvis fænomenet "panseksualitet" allerede eksisterer i vores moderne verden, så har det ret til at eksistere. Og vi skal være tolerante og ikke fordømme valget af en anden person. Hvor vil panseksualitet føre hen? Hvilke værdier vil blive krænket? Måske allerede krænket? Hvad venter os i fremtiden? Tiden vil vise…

Anbefalede: