Elektrikerens Dag: feriens historie

Elektrikerens Dag: feriens historie
Elektrikerens Dag: feriens historie
Anonim

I Rusland er der et stort antal helligdage, der er dedikeret til folk fra en bestemt profession. Dette er politiets dag, bolig- og kommunalarbejderens dag, brandmandens dag og så videre. En af disse helligdage er elektrikerens dag, som vil blive diskuteret nu.

Det er værd at bemærke på forhånd, at denne ferie på ingen måde er en fridag. Elektrikerens dag fejres den 22. december. Et interessant faktum er, at dette måske er de korteste dagslystimer for hele året. Derfor er det den 22. december, at kraftingeniørens arbejde bliver mest iøjnefaldende. For øvrigt fejres Power Engineers Day af alle dem, der på en eller anden måde er forbundet med industrien, som dækker produktion, transmission og videre salg til forbrugere af termisk og elektrisk energi.

Elektrikerens Dag
Elektrikerens Dag

Generelt er det almindeligt accepteret, at elektrikerens dag er en dag for anerkendelse af arbejdernes fortjenester på dette område. Fortjenester ved at opretholde menneskehedens daglige liv og økonomisk udvikling.

Denne helligdag blev godkendt tilbage i USSR. Dette skete i overensstemmelse med beslutningen fra Præsidiet for den øverste sovjet i USSR af 23. maj 1966. Hvad var grunden til at udstede et sådant dekret? Berømtstatens elektrificeringsplan (GOELRO). Denne plan blev vedtaget tilbage i 1920 under den ottende alrussiske sovjetkongres. Mest af alt blev GOELRO-planen husket af en simpel mand på gaden som "Ilyichs lyspære." Noget af dette udstyr er stadig i brug i dag. "Lampochka Ilyich" - Dette er en almindelig husholdningsglødepære, som bruges uden loft. Dette koncept opstod i samme 1920, da lederen af verdensproletariatet selv var til stede ved åbningen af et kraftværk i landsbyen

Tillykke med energiens dag
Tillykke med energiens dag

Cashino. Det var kun begyndelsen på implementeringen af GOELRO-planen. Sammen med kraftværket i Kashino var det planlagt at bygge 30 kraftværker i hele landet. Vladimir Ilyich planlagde genopbygningen af absolut alle grene af den nationale økonomi. Til tilfredshed for ledelsen i sovjetlandet blev planen gennemført i løbet af de næste 11 år. Og efter 15 år, i 1935, var den overopfyldt tre gange.

Når vi vender direkte tilbage til ferien, kan vi huske en anden vigtig dato. Den 1. november 1988 udstedte en sådan statslig instans som PVS et dekret vedrørende Elingeniørens Dag. I overensstemmelse med dette dekret blev hans fejring udskudt, nu var det en dag, der faldt på den tredje søndag i december. Men for nylig blev denne beslutning stiltiende annulleret, og den 22. december blev igen Power Engineers Day. Men samtidig har nogle organisationer fastholdt deres forpligtelse til PVS-dekretet.

Tillykke med energiens dag
Tillykke med energiens dag

Ud over at den 22. december er elektrikerens dag i Den Russiske Føderation, fejres den også i nogle landenær udlandet. Disse er Kasakhstan, Armenien, Kirgisistan, Ukraine og Hviderusland.

Hvad angår et sådant aspekt som tillykke med Power Engineers Dag - de fleste af dem skal bestemt være muntre, muntre og interessante. I sig selv er sådan en ferie ikke særlig kendetegnet ved noget, men hvis du lykønsker din ven med et sjovt vers eller en sjov lignelse, vil dette helt sikkert blive husket. For eksempel et tillykke med Power Engineers Day, som var meget aktuel i 2012:”Du annullerede endnu en gang verdens undergang og gav lys til folk igen! Tak for det!”.

Anbefalede: